Kynge, James - China zet de wereld op z'n kop

Schrijver:
Titel: China zet de wereld op z'n kop
ISBN: 9789078230014
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuw Amsterdam - 1e druk, 2006.
Bijzonderheden: Paperback, 304pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
China is de werkplaats van de wereld geworden. De komende jaren zal iedereen te maken krijgen met de gevolgen voor de werkgelegenheid, de producten die we kopen, de prijs van olie, het machtsevenwicht in de wereld en de concurrentiekracht van westerse bedrijven.

Geactualiseerde editie
James Kynge toont alle aspecten van booming China: niet alleen het economische succesverhaal, maar ook de milieuvervuiling, het zwakke financiële systeem, de wankele overheidsinstanties en de groeiende tegenstelling tussen arm en rijk. Kynge gaat verder uitgebreid in op de rol die China - met vele miljarden nu al een van de grootste financiers van het Amerikaanse begrotingstekort - in de mondiale kredietcrisis zal spelen. China zet de wereld op z'n kop is onontbeerlijk voor iedereen die wil weten hoe onze wereld er over twintig jaar zal uitzien. //


Recensie(s)
Kynge studeerde Chinese en Japanse taal- en letterkunde. Hij heeft een twintigjarige ervaring als correspondent in Aziï, eerst bij Reuter en later bij de Financial Times. Vanaf 1998 werkt Kynge in Peking. Centraal in zijn boek staat de economische opkomst van China. China is in korte tijd uitgegroeid tot een economische grootmacht. De gevolgen hiervan zijn talrijk, zowel voor China zelf als voor de rest van de wereld. Kynge laat overtuigend zien dat de economische groei voor de Chinezen niet alleen positieve gevolgen heeft, maar ook negatieve (bijvoorbeeld ernstige milieuvervuiling). En hij laat zien dat de economische vooruitgang in China bedreigd wordt door het zwakke financiële systeem, een crisis in het sociale vertrouwen en de slecht functionerende overheidsinstanties. Het gebrek aan grondstoffen, die de economische groei mogelijk maken, brengt met zich mee dat China een politiek voert die het verwerven van de schaarse grondstoffen garandeert. Het gevolg hiervan is politieke spanning met de andere industriële landen (bijvoorbeeld de Verenigde Staten) die de grondstoffen ook willen gebruiken. Kynges verdienste is dat hij een goed en evenwichtig boek heeft geschreven over een belangrijk probleem. Deze herdruk is herzien en uitgebreid met recente ontwikkelingen. Met register.
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.