Akveld, Joukje (tekst) en Amber Beckers (fotografie) - Tekenaar

Schrijver:
Titel: Tekenaars. Kinderboekenillustratoren geportretteerd
ISBN: 9789089670557
Taal: Nederlands
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren, 2010
Bijzonderheden: 231 pag., afbeeldingen bijna allemaal in kleur, gebonden in halflinnen band, in goede staat, maar met een kleine beschadiging voorkant
Prijs: € 32,00
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Nederlandse llustratoren vertellen over hun werk: over techniek en beeldtaal, over verwantschap en drijfveren, over ambitie en kunstenaarschap.
Een beeld van een halve eeuw Nederlandse illustratiekunst: Mance Post - Dick Bruna - Thé Tjong Khing - Harrie Geelen - Wim Hofman - Ingrid en Dieter Schubert - Joke van Leeuwen - Jan Jutte - Sylvia Weve - Charlotte Demantons - Annemarie van Haeringen - Sieb Posthuma - Philip Hopman - Daan Remmerts de Vries - Marit Törnqvist - Fleur van der Weel - Noëlle Smit - Martijn van der Linden

Joukje Akveld (1974) is een Nederlands schrijfster en journalist.
In 2010 debuteerde Akveld als zelfstandig schrijver met Tekenaars; kinderboekenillustratoren geportretteerd. In dit boek portretteerde Akveld bekende Nederlandse kinderboekenillustratoren.
In 2011 verscheen het boek Thé Tjong-Khing, van strip tot sprookje, een biografie over striptekenaar en illustrator Thé Tjong-Khing, die ze samen schreef met Annemarie Terhell.
In 2012 verscheen Akvelds eerste prentenboek, Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had, met tekeningen van Sieb Posthuma.[5] Een jaar daarop verscheen de biografie ABC Dragt – de werelden van Tonke Dragt over schrijfster Tonke Dragt, die onder andere bekend werd met De brief voor de koning en De Zevensprong. De biografie, geschreven naar kinderen, werd in 2014 door de Girffeljury bekroond met een Vlag & Wimpel. In 2013 schreef Akveld tevens de biografie Sieb Posthuma: van toen, tot hier, en nu verder over Sieb Posthuma, die goede recensies kreeg. In 2014 maakte ze het prentenboek Ga toch fietsen! met Philip Hopman. Hierna startte ze een reeks voor peuterboekjes, waarbij ze voor ieder deel zou gaan samenwerken met een andere illustrator. In ieder boekje wordt de vraag gesteld bij wie een bepaald voorwerp hoort. Het eerste deel Van wie is die hoed? maakte ze met Thé Tjong-Khing en verscheen in 2015. Later verschenen Van wie is dat huis? met Annemarie van Haeringen (maart 2016), Van wie is die auto? met Philip Hopman (maart 2017) en Van wie is die staart? met Martijn van de Linden (mei 2017). Een vijfde deel, Van wie is die sok? met Charlotte Dematons in 2018.

In mei 2015 verscheen, 75 jaar na het bombardement op Rotterdam, het boek Een aap op de wc – een dierentuin in oorlogstijd, dat ging over de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp kort voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Het boek behandelt onder andere de bombardementen op de dierentuin, de gehaaste verhuizing van de Kruiskade in het centrum van de stad naar de nieuwe Blijdorpse polder en de bombardementen waar de dierentuin na de verhuizing mee te maken kreeg. In het boek wisselt Akvelt historische stukken af met korte anekdotes over de toenmalige bewoners van de dierentuin. Het boek werd geïllustreerd door Martijn van der Linden en uitgegeven door Hoogland & Van Klaveren. Eind 2015 kreeg het boek van de website Hebban de prijs voor het beste Nederlandstalige jeugdboek. In 2016 werd het boek genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs, de prijs ging echter naar het boek Stem op de okapi! dat Edward van de Vendel maakte met illustrator Van der Linden. Het boek werd in juni 2016 onderscheiden met een Zilveren Griffel. In oktober 2016 kreeg het boek een White Raven aanbevelingsprijs van de Internationale Jugendbibliothek in München. In 2017 werd het boek genomineerd door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury.

Voor het non-fictieboek Wij waren hier eerst, dat in juli 2017 verscheen, reisde Akveld drie maanden door Zuid-Afrika. In het boek beschrijft zij de relatie tussen mensen en wilde dieren in Afrika en hoe de belangen van beide steeds vaker met elkaar botsen. Het boek volgt de reis van Akveld, afgewisseld met dierenportretten. Het boek werd geïllustreerd met zelfgemaakte foto's van de reis en tekeningen van de Zuid-Afrikaanse illustrator Piet Grobler. In november 2017 verscheen Meneer Hummeling zoekt een vrouw, een prentenboek dat Akveld maakte met Noëlle Smit.
(bron: Wikipedia)
Verder lezen

De Korenbloem uit Nuenen

particulier

Logo De Korenbloem

Bestelt u meerdere boeken tegelijk, dan verzenden wij deze samen en betaalt u gereduceerde verzendkosten, afhankelijk van formaat en gewicht.
Bij bestellingen met een totaalbedrag van 50 euro of meer is binnen Nederland de verzending gratis bij bestellingen onder de 10 kg. (voor België: 70 euro of meer - onder de 2 kg).
De verzendkosten naar België variëren, afhankelijk van formaat en gewicht van het pakket.
Boeken worden met Track&Trace verzonden.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van uw betaling.
Let op: e-mails kunnen in uw spambox terecht komen!!!
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Akveld, Joukje (tekst) en Amber Beckers (fotografie) - Tekenaars. Kinderboekenillustratoren geportretteerd Akveld, Joukje (tekst) en Amber Beckers (fotografie) - Tekenaars. Kinderboekenillustratoren geportretteerd Akveld, Joukje (tekst) en Amber Beckers (fotografie) - Tekenaars. Kinderboekenillustratoren geportretteerd Akveld, Joukje (tekst) en Amber Beckers (fotografie) - Tekenaars. Kinderboekenillustratoren geportretteerd Akveld, Joukje (tekst) en Amber Beckers (fotografie) - Tekenaars. Kinderboekenillustratoren geportretteerd Akveld, Joukje (tekst) en Amber Beckers (fotografie) - Tekenaars. Kinderboekenillustratoren geportretteerd Akveld, Joukje (tekst) en Amber Beckers (fotografie) - Tekenaars. Kinderboekenillustratoren geportretteerd Akveld, Joukje (tekst) en Amber Beckers (fotografie) - Tekenaars. Kinderboekenillustratoren geportretteerd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Korenbloem

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Korenbloem
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Korenbloem een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Korenbloem vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Korenbloem kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.