Jos Barlag, Bert Muns - Spoedgeval

Schrijver:
Titel: Spoedgeval
ISBN: 9789021891873
Uitgever: Sijthoff
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 7,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Ineens zie ik weer de brandende flats in de Bijlmer toen de El Al-Boeing daar was neergekomen. Ik hoor de sirenes van de eindeloze stroom ziekenwagens op de dijk naar Volendam, in de nieuwjaarsnacht die ik nooit meer zal vergeten. […] Terminaal zieken, slachtoffers van ongevallen, junks, bekende en onbekende Nederlanders. Allemaal heb ik ze gezien.

Spoedgeval is het verhaal van een man die vijfendertig jaar lang kwam, zag en handelde. Jos Barlag werkte van 1973 tot 2007 in Amsterdam op de ambulance en reed ook met de methadonbus, de verbindings-/commandowagen, de lijkenauto en de rijdende psychiater. Hij werd ingeschakeld bij duizenden ongevallen, uit de hand gelopen ruzies, geweldsdelicten en ook bij grote rampen.
Aan de hand van tientallen spannende, tragische en komische voorvallen uit zijn loopbaan laat hij zien hoe de hulpverlening verbeterde in die jaren, en hoe Nederland en de Amsterdamse bevolking veranderden.

Jos Barlag (1952) speelt in Baantjer, GTST en andere series steevast de rol van ambulancebroeder, evenals in films, zoals in De gelukkige huisvrouw. Daarnaast is hij praktijkdocent op politieacademies en hoofd van de Medical Stewards van de Amsterdam Arena.
Bert Muns, bekend als ghostwriter van Vlucht uit het land van de vrijheid en Straatwaarde, interviewde Jos uitvoerig en hielp het verhaal op schrift te stellen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jos Barlag, Bert Muns - Spoedgeval