Jaarboek Twente 2020

Schrijver:
Titel: Jaarboek Twente 2020
Taal: Nederlands
Uitgever: Enschede, Uitgeverij Twentse Media
Bijzonderheden:
Beschikbaar: 100 exemplaren
Prijs: € 19,95
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse overheersing die in 1940 begon toen Duitse militairen de oostgrens van Nederland overstaken. Nationaal en regionaal wordt daar bij stil bestaan. Ook het jongste jaarboek gaat niet voorbij aan dat oorlogsverleden. Twente was uiteindelijk een van de eerste gebieden die door de Duitsers bezet werd.

Er is de voorbije decennia veel geschreven over de gevolgen van de oorlog in Nederland. Veel aandacht is daarbij uitgegaan naar de strijd om de Grebbeberg bij Wageningen en het bombardement op Rotterdam dat
uiteindelijk tot de capitulatie van Nederland leidde. Maar hoe verliep de aanloop naar deze oorlog eigenlijk aan de andere kant van de grens? Hoe verliepen de maanden voorafgaand aan de inval bijvoorbeeld
bij de ‘noabers’ in Bentheim? In welke situatie raakten de Nederlanders die op dat moment aan de andere kant van ’n poal’ vertoefden? Hoe werden de eerste krijgsgevangenen bij de grensovergang Rammelbeek gemaakt? Op deze en soortgelijke vragen wordt in een van de hoofdstukken een antwoord gegeven. Ook wordt aan de hand van Duitse kronieken een inkijkje gegeven in de militaire activiteiten aan de andere kant van de grens en de manier waarop burgers daarmee omgingen.

Een andere oorlog uit een verder verleden komt zijdelings aan bod. Dat betreft de 80 jarige oorlog
(1568 – 1648) met Spanje en dan met name de tijd die daarop volgde en waarin in Overijssel de nodige
partijtwisten werden uitgevochten. Een van de hoofdrolspelers daarin was de Drost van Twente Adolf
Hendrik van Raesfelt. Wie mocht denken dat de rol van de media alleen in deze tijd een cruciale rol kan spelen, kan in dit verhaal zien dat eeuwen geleden dat fenomeen ook bekend was, zij het niet via krant, radio, You Tube of internet, maar in de vorm van pamfletten.

Verder zijn er hoofdstukken gewijd aan de klootschieters die dit jaar het 100 jarig bestaan van de Zilveren Kloot vieren, Twente en de klimaatverandering, Schaepman en Ariens in brons, een Boekelose boerderij in oorlogstijd en chirurgijn Berkenvelder in Haaksbergen en Enschede.
Verder lezen

Twentse Media uit Haarle

zakelijk

Logo Twentse Media

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Jaarboek Twente 2020  - Jaarboek Twente 2020  - Jaarboek Twente 2020

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Twentse Media

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Twentse Media
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Stichting Uitgeverij Twentse Media
    Kamer van Koophandel nummer: 41027942
    NL806211362B01
    https://uitgeverijtwentsemedia.nl/
  • Na uw bestelling ontvangen u en Twentse Media een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Twentse Media vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Twentse Media kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.