BOUTS - Carpreau, Peter & Inigo Bocken & Till-Holger Borchert, et al:

Schrijver:
Titel: Dieric Bouts. Beeldenmaker.
Uitgever: Hannibal
Bijzonderheden: 2023, (24,2 x 32 cm`), 240 pp., Dutch text, numerous colour ills., hardcover
Prijs: € 49,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dieric Bouts (ca. 1410/1420–1475) is een van de meest ongrijpbare figuren uit de geschiedenis van de westerse kunst. Vlaamse primitief van de tweede generatie, schilder van de stilte – het zijn de etiketten die hij meestal opgeplakt krijgt. Maar is de Brabantse meester niet veel meer dan dat? In dit boek, gepubliceerd naar aanleiding van de grote retrospectieve in M Leuven, wordt een poging ondernomen om dichter bij deze enigmatische figuur te komen. Dieric Bouts stond met beide voeten in de wereld: alleen zo kunnen we zijn werk begrijpen. Diepgravende essays en korte teksten die focussen op een specifiek werk van de Vlaamse meester schetsen de maatschappelijke, intellectuele en artistieke context van die periode. Ze belichten Bouts’ oeuvre vanuit nieuwe invalshoeken en bieden door een radicale confrontatie met de hedendaagse beeldcultuur een nieuwe kijk op werken van meer dan vijf eeuwen oud. Het resultaat is een genuanceerd beeld van de grote Leuvense schilder die zo zijn plaats in de kunstgeschiedenis als blikverruimende beeldenmaker herovert. Deze publicatie verscheenn naar aanleiding van de indrukwekkende retrospectieve in M Leuven van 20 oktober 2023 tot 14 januari 2024. Onder redactie van Peter Carpreau. Met bijdragen van Inigo Bocken, Jordan Marie Booker, Till-Holger Borchert, Peter Carpreau, Marjan Debaene, Mark Derez, Bart Fransen, Valentine Henderiks, Stephan Kemperdick, Didier Martens, Gust Van den Berghe en Michiel Verweij.
Verder lezen

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

BOUTS -  Carpreau, Peter & Inigo Bocken & Till-Holger Borchert, et al: - Dieric Bouts. Beeldenmaker.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Scriptum Art Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Scriptum Art Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Scriptum Art Books
    Kamer van Koophandel nummer: 24262318
    NL804985340B01
    www.scriptumart.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Scriptum Art Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Scriptum Art Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Scriptum Art Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.