Juf Noortje, Marijke vancoillie - Creareeks dans expressie

Schrijver:
Titel: Creareeks dans expressie
ISBN: 9789059328631
Uitgever: Abimo
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 18,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dans Expressie: plezier in dansen en bewegen!
Het boek Dans Expressie biedt tal van ideeën en dansoefeningen voor leerlingen in het basisonderwijs. Dans is heel relevant in de context van de basisschool. Kinderen bewegen immers veel en graag, onder meer in sport- en dansclubs, maar ook op de speelplaats. Dans draagt bovendien bij tot de creatieve ontwikkeling naast die van de 'schoolse', cognitieve aard. Het brengt leerlingen in contact met diverse expressieve vakken.

Voor wie is Dans Expressie geschikt?
In elk hoofdstuk in Dans Expressie zijn uiteenlopende opdrachten opgenomen voor kleuters, onderbouw-, middenbouw- en bovenbouw. Kortom: een boek voor de hele school.

Dans Expressie is voor iedere leerkracht die:

Geïnspireerd wil worden met uiteenlopende dansoefeningenEen fijnere motoriek bij leerlingen wil helpen ontwikkelenLeerlingen wil laten experimenteren met verschillende soorten dansbewegingenSpontaniteit, samenwerken en een kritische houding ontwikkelen bij leerlingen belangrijk vindtToe is aan nieuwe ideeën en werkvormen bij dansexpressie- (en drama)-lessen
Waaruit bestaat Dans Expressie?
Dans Expressie bestaat uit:

Uitgebreide inleiding over dansexpressieDanstussendoortjes en opwarmoefeningen15 Dansopdrachten vanuit de afzonderlijke danselementen9 Dansopdrachten vanuit de gecombineerde danselementen
Dansexpressie bestaat niet uit het opzetten van muziek en kinderen carte blanche te geven. Integendeel, het zet kinderen aan tot creëren door beperkingen op te leggen en inspiratiebronnen aan te reiken. Er bestaan geen fouten binnen dansexpressie. Het is geen exacte wetenschap.

Dansexpressie moet op maat van elke graad afgestemd worden. De moeilijkheidsgraad van dansexpressie verschilt naargelang de specifieke ontwikkelingsfase van kinderen en de ervaring met de discipline.

Hoofddoelstelling Dans Expressie
De hoofddoelstelling van Dans Expressie is het beleven van bewegings- en dansplezier. Andere doelstellingen hebben betrekking op de creatieve, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Op het creatieve vlak helpt Dans Expressie kinderen om een eigen danstaal te verzinnen en te ontwikkelen.
Door het onthouden van bewegingen, bewegingspatronen en afspraken en door zich bewust te worden van hun lichaam en de mogelijkheden en beperkingen ervan, draagt dansexpressie ook bij tot het aanscherpen van cognitieve vaardigheden.

Ten slotte zorgt Dans Expressie ervoor dat leerlingen zich sociaal-emotioneel ontwikkelen. Ze leren samenwerken en verkennen de relatie ten aanzien van andere kinderen door opeenvolgend, interactief of synchroon met anderen te dansen. Verder komen ze tot persoonlijke groei en een toenemende zelfverzekerdheid: ze ervaren hoe het is om jezelf te uiten via dans en beweging, om een mening te vormen en te geven, en om je mogelijkheden en grenzen te ontdekken en aanvaarden.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Juf Noortje, Marijke vancoillie - Creareeks dans expressie