Martin Melchers, J. Weitjens - Diemerzeedijk

Schrijver:
Titel: Diemerzeedijk
ISBN: 9789059370449
Uitgever: Lubberhuizen, Uitgeverij Bas
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 28,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Met de komst van de nieuwe Amsterdamse woonwijk IJburg staat de Diemerzeedijk weer volop in de belangstelling. Veel mensen kennen de dijk nog als vuilstortplaats, later als gebied vol slangen waar gejaagd werd en van het referendum. Nu is de vuilstortplaats afgedekt en is er keurig park aangelegd, dat 5 juni 2004 officieel wordt geopend. Het verhaal van dit gebied, met zijn lange en veelbewogen verleden, wordt verteld in een rijk geïllustreerde uitgave.

In de tijd van de Zuiderzee werd de Diemerzeedijk vele malen door stormvloed doorbroken en was hij getuige van bloedige zeeslagen. Maar de dijk was ook een toevluchtsoord voor de Amsterdamse burgers die er rust en natuur vonden.
In de jaren vijftig werd de dijk met toestemming van de overheid gebruikt als stort- en verbrandingsplaats voor giftig en chemisch afval. Na sluiting in de jaren tachtig was het gebied voor het publiek verboden terrein, waardoor deze 'buitenplaats' opnieuw de kans greep zich te ontwikkelen tot een spectaculair natuurgebied.

Diemerzeedijk. Zand erover verhaalt de opkomst, val en wonderlijke wederopstanding van de Diemerzeedijk. Historische feiten worden afgewisseld door persoonlijke herinneringen en beschrijvingen van de verrassend afwisselende natuur. Hierdoor ontstaat een levendig beeld van dit deel van Amsterdam, waar inmiddels na een grondige sanering een openbaar stadspark is aangelegd.

Joris Weitjens is publicist en karpervisser, Martin Melchers is stadsecoloog.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Martin Melchers, J. Weitjens - Diemerzeedijk