A. Fraser - Marie Antoinette

Schrijver:
Titel: Marie Antoinette
ISBN: 9789046801864
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 23,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Op 16 oktober 1793 maakte de guillotine een einde aan het tragische leven van Marie Antoinette. Ze is gekenschetst als een losbandig monster. Ze zou hebben aangezet tot de Franse Revolutie.
Maar wie was Marie Antoinette, de ongelukkigste koningin van Frankrijk, écht?
Antonia Fraser, weduwe van Harold Pinter, schreef een levendig en uitstekend gedocumenteerd portret van een koningin tegen wil en dank, eenzaam levend aan het extravagante Franse hof. Fraser beschrijft de levensreis van een veertienjarig meisje dat door haar moeder, Marie Theresia, aan de vijftienjarige koning in spe, Lodewijk XVI wordt uitgehuwelijkt. Ze blijkt onvoldoende toegerust voor het leven op Versailles. Ver weg van Wenen moet ze zonder steun van familie haar leven vorm zien te geven.
Antonia Fraser laat zien dat zij niet de decadente en gevoelloze heerseres was waarvoor sommige biografen haar hebben gehouden. De auteur schroomt niet ook haar tekortkomingen te laten zien, zoals haar slecht ontwikkelde gevoel voor politiek en ruime hand van geld uitgeven. Frasers visie op Marie Antoinette is dieper, veelzijdiger en interessanter dan wat er tot nu toe over haar is geschreven. Marie Antoinette - De biografie is een hartveroverende biografie van een jonge vrouw op zoek naar vrijheid en identiteit.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. Fraser - Marie Antoinette