A. Romm - ADHD alternatieven

Schrijver:
Titel: ADHD alternatieven
ISBN: 9789060306215
Uitgever: Synthese Uitgeverij b.v.
Bijzonderheden: Goed - Paperback. Bevat slechts hele lichte sporen van gebruik, het betreft een keurig exemplaar.
Prijs: € 5,95
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
ADHD, met als belangrijke kenmerken aandachtsproblemen, impulsiviteit of hyperactiviteit, is een diagnose die bij kinderen in sterk toenemende mate wordt gesteld.
Als kinderen erg onrustig of ongedurig zijn, snel afgeleid of dingen nooit afmaken omdat hun hoofd al weer bij iets anders is, gebruiken ze vaak sterke chemische medicijnen zoals Ritalin. Deze medicijnen kunnen zeer vervelende bijwerkingen hebben. Toch worden ze vaak voorgeschreven en dat terwijl niet eens ondubbelzinnig is aangetoond dat ADHD een lichamelijke oorzaak zou hebben.
ADHD - Alternatieven behandelt aandachtsproblemen vanuit perspectieven als:
* De ADHD-epidemie: geschiedenis, symptomen, een hype, een creativiteitsziekte
* Van 'hyperactiviteit' naar 'ADHD'
* Ritalin - een bittere pil: korte geschiedenis, werking, risico's, wanneer is het gebruik zinvol
* Goed ouderschap: liefde en aandacht, grenzen, activiteiten en omgeving
* Voeding en gedrag: gezonde voeding, Feingold-dieet, voedsel-overgevoeligheden, voedingssupplementen
* Fytotherapeutische benadering van gedragsproblemen: de filosofie van de fytotherapie, bereiding en gebruik van kruidenpreparaten
* Identificatie en behandeling van de oorzaken van gedragsproblemen: aandachtsproblemen, allergieen, angst, bloedarmoede, chronische neusverstoppingen, depressies, gehoorproblemen, hyperactiviteit, moeheid, prikkelbaarheid, puberteit, stress, vergeetachtigheid, voedselovergevoeligheden...
Aviva Romm heeft al jaren een praktijk als vroedvrouw en fytotherapeute. Tracey Romm, opgeleid in de pedagogie, was directeur van een High School voor hoogbegaafde kinderen. Beiden werken dagelijks met kinderen die om uiteenlopende redenen hyperactief zijn en beiden beschikken bovendien over een grote kennis van en waardering voor de mogelijkheden van de fytotherapie.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.