J. Beumer - De langste reis is de reis naar binnen

Schrijver:
Titel: De langste reis is de reis naar binnen
ISBN: 9789025947279
Uitgever:
Bijzonderheden: Goed - paperback Boekblok licht verkleurd
Prijs: € 7,99
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
De langste reis is de reis naar binnen
Het politiek-mystieke leven van Dag Hammarskjöld
Met dit fijngevoelige boek leidt Jurjen Beumer de lezer binnen in het rijke gedachtegoed van
Dag Hammarskjöld.

In het jaar 1961 komt Dag Hammarskjöld op 56-jarige leeftijd bij een vliegtuigongeluk in Afrika om het leven. Hij was daar als secretaris-generaal van de Verenigde Naties om een conflict bij te leggen in het toenmalige Congo. Hammarskjöld was een vermaard diplomaat, met veel gezag in de internationale politiek. Wat hem echter het diepst bewoog kwam aan het licht, toen men na zijn dood in zijn flat in New York een dagboek vond met de titel ‘Merkstenen’. Opeens werd de ‘buitenkant’ van deze internationale politicus aangevuld met een tot dan toe onbekende ‘binnenkant’.
Vanaf die tijd hebben veel mensen Hammarskjölds inspirerende zoektocht kunnen volgen. De teksten uit ‘Merkstenen’ begeleiden hen op hun innerlijke reis. Wie als een mens uit één stuk wil leven, in intimiteit en solidariteit, zal net als Hammarskjöld ervaren dat hij moet leren drinken uit eigen bron. Aan die bron wordt de Naaste ontdekt, oorsprong van de bron. Evenals de dagboeken van Etty Hillesum en Dietrich Bonhoeffer zijn ook de woorden van Hammarskjöld een verrassing voor de mensheid.

Dr. J.J. Beumer (1947) is theoloog en diaconaal predikant te Haarlem. Hij publiceerde meerdere boeken over spiritualiteit en maatschappelijk engagement. Ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag verschijnt deze herdruk
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.