Jose Saramago, Jose Saramago - De stad der blinden

Schrijver:
Titel: De stad der blinden
ISBN: 9789029056571
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'De stad der blinden' is een roman geschreven door de Portugese auteur José Saramago. Het verhaal begint wanneer een man plotseling blind wordt terwijl hij in zijn auto zit te wachten bij een stoplicht. Deze plotselinge blindheid blijkt besmettelijk te zijn en verspreidt zich snel door de stad. Mensen worden geconfronteerd met een wereld van totale duisternis en chaos.

De stad wordt al snel overspoeld door een epidemie van blindheid en de autoriteiten besluiten om de geïnfecteerden in quarantaine te plaatsen in een verlaten gekkenhuis. De hoofdpersonages van het verhaal zijn een groep mensen die in deze quarantaine worden geplaatst. Ze worden geleid door een vrouw die haar gezichtsvermogen heeft behouden, maar zich voordoet als blind om bij haar man te kunnen blijven.

In de quarantaineomgeving worden de menselijke instincten op de proef gesteld. Er ontstaat een machtsstrijd tussen verschillende groepen en er heerst een constante dreiging van geweld en verkrachting. De omstandigheden verslechteren snel en de geïnfecteerden worden aan hun lot overgelaten zonder voedsel, water of medische hulp.

Het boek onderzoekt de menselijke aard en de dunne scheidslijn tussen beschaving en barbarij. Het laat zien hoe mensen zich gedragen wanneer ze worden geconfronteerd met extreme omstandigheden en hoe ze hun morele kompas verliezen. Het beschrijft de gruwelijke gevolgen van de blindheid, zowel fysiek als psychologisch.

Saramago's schrijfstijl is uniek en kenmerkt zich door lange, meanderende zinnen en het ontbreken van aanhalingstekens. Dit geeft het verhaal een bijna hypnotiserend effect en versterkt de beklemmende sfeer van de roman. De auteur gebruikt ook weinig namen voor zijn personages, waardoor ze meer als symbolen van de mensheid worden gepresenteerd dan als individuen.

'De stad der blinden' is een aangrijpende en beklemmende roman die de lezer confronteert met de duistere kant van de menselijke natuur. Het is een verhaal over overleving, hoop en de zoektocht naar menselijkheid te midden van chaos. Het boek won de Nobelprijs voor Literatuur in 1998 en wordt beschouwd als een van de meesterwerken van José Saramago.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jose Saramago, Jose Saramago - De stad der blinden