Smulders, Lily Eversdijk - Een jaar bij de yogi's van India en

Schrijver:
Titel: Een jaar bij de yogi's van India en Tibet
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh-Hermes
Bijzonderheden: 1969, 2e druk, hardcover met stofomslag, plakbandresten op voor- en achterplat, goed exemplaar
Prijs: € 30,00
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
9020240587.
Tijdens een verblijf in India kwam de schrijfster en schilderes Lily Eversdijk Smulders in aanraking met een yogi. Deze oosterse yoga-beoefenaar vertelde haar over de filosofie van de oude Veda's, de heilige geschriften van de Hindoes. Zij raakte zo onder de indruk dat ze naar de Himalaya trok om door de Yogi's die daar leven, verder te worden onderricht. Ze verbleef in verscheidenen kloosters, bezocht yogi's en kluizenaars, leerde vrome nonnnen kennen en maakte met velen ernstige en grappige gebeurtenissen mee. Vervolgens trok ze door India om er de voornaamste bedevaartplaatsen te bezoeken; nabij de grenzen van Tibet werd ze door een Tibetaanse hoogpriester als dochter aangenomen. HAar omzwervingen eidigden met een bezoek aan de Dalai Lama in diens ballingsoord.

Tijdens haar reizen maakte zij een groot aantal portretten, die in dit boek zijn opgenomen. Alle diepe wijsheden, mysterieuzen gebeurtenissen en grappige avonturen die ze optekende, vormen een merkwaardig, maar tegelijk fascinerend boek. Het geeft ons een duidelijk beeld van yoga en de levende filosofie van de yogi's haar oosterse beoefenaars.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Smulders, Lily Eversdijk - Een jaar bij de yogi's van India en Tibet