Akker - Koken met cuisinart

Schrijver:
Titel: Koken met cuisinart
ISBN: 9789065931092
Uitgever: Akker
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 8,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Een foodprocessor is handig omdat hij tijd bespaart en veel voorkomende, onaangename karweitjes opknapt. Om tussentijds afwassen te voorkomen ts de werkvolgorde belangrijk. Droge ingrediënten moeten eerst worden verwerkt en vloeistoffen worden op het laatst toegevoegd. Vaak zal begonnen worden met iets dat voor garneren dient, zoals het hakken van peterselie of het malen van kaas.

Alle recepten ìn dit boek staan zodanig in volgorde dat u de mengkom niet tussendoor hoeft af te wassen. Een heel enkele keer, zoals bij het stijfkloppen van eiwit is afwassen wel nodig, maar dan wordt het erbij vermeld. Als u verschillende recepten hebt gemaakt, wordt de volgorde zo vanzelfsprekend, dat u ook andere recepten moeiteloos aanpast.

DRUK VAN DE AANDUWER

Soms staat er bij de aanwijzingen licht, matig of vast aan te duwen. Als er staat ‘lichte druk’, houdt dat in dat het gewicht van de aanduwer al voldoende is om het ingrediënt goed te verwerken. Duw bij matige druk’ de aanduwer met uw vingers naar beneden en gebruik bij ‘vaste druk’ uw handpalm. Maak eens een vruchtensalade van hard en zacht fruit om te oefenen, zodat u merkt welke druk nodig is om de ingrediënten zo mooi mogelijk te snijden.

OPVULLEN VAN DE VULOPENING

Het allerbelangrijkste echter om mooi gesneden groenten enzovoort te krijgen is het op de juiste manier opvullen van de vulopening. Als tijdens het snijden van een wortel de groente halverwege omvalt, zal het eerst verwerkte deel ronde plakjes opleveren en na het omvallen langwerpige plakjes. Om dat te voorkomen is het nodig de wortel in zoveel stukken te snijden dat ze in de kleine of de grote vulopening (al naar gelang de dikte van de wortels) tegen elkaar aan staan en er zo min mogelijk ruimte over is om vallen te voorkomen. Dit opvullen is over het algemeen slechts nodig bij gebruik van de plakjesschijven.

Zet de schijf zodanig in de mengkom dat het vlakke gedeelte onder de vulopening is.

GEBRUIK VAN DE IMPULSKNOP

Deze knop is heel belangrijk voor het eindresultaat. De knop stelt u in staat het hakproces te reguleren. Het hakken van uiten is een goed voorbeeld. Deel de uien in vieren. Hak niet teveel uien in een keer, Het mooiste resultaat krijgt u als de mengkom voor niet meer dan de helft is gevuld. Pulseer drie keer en controleer dan of de gewenste grofheid is bereikt. Is de ui nog niet fijn genoeg, hak dan verder met de impulsknop.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Akker - Koken met cuisinart