Augustinus - Over Het Gelukkige Leven

Schrijver:
Titel: Over Het Gelukkige Leven
ISBN: 9789039108819
Uitgever: Agora
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 25,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Augustinus noemt zelf over het gelukkige leven religieuzer dan de andere dialogen. Dat wordt bij lezing ook wel duidelijk. Hoewel hij onmiskenbaar teruggrijpt op soortgelijke discussies bij stoïcijnse en neoplatonische filosofen, leidt hij zijn gesprekspartner en zichzelf naar de conclusie dat het gelukkige leven uiteindelijk in het kennen van God te vinden is. Daarmee sluit Augustinus zich aan bij de trend onder de Griekse kerkvaders om het wijsgerige denken van de oudheid met het christelijke geloof te verzoenen. Deze wijze van redenen is hij altijd trouw gebleven en hij heeft daarmee een grote invloed gehad op het hele westerse denken.

Over het gelukkige leven laat duidelijk zien waarom Augustinus in de Europese filosofie en literatuurgeschiedenis zo´n unieke plaats inneemt. De voor de hand liggende verwijzing naar zijn betekenis als leraar der kerk schiet in deze duidelijk tekort. Alleen al uit het feit dat nog recentelijke niet alleen het existentailisme, maar ook verschillende postmoderne filosofen zich op het denken van de bisschop van Hippo beriepen, blijkt dat zulk een verwijzing niet kan worden volstaan. Het is vooral ook als wijsgeer en mens dat Augustinus met zijn worsteling met de fundamentele vragen van het menselijk bestaan, tot op de dag van vandaag zoveel lezers aan zich heeft weten te binden.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Augustinus - Over Het Gelukkige Leven