Jan Wolkers - Jan Wolkers - Turks fruit

Schrijver:
Titel: Jan Wolkers - Turks fruit
ISBN: 9789029018845
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 11,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Turks Fruit is een roman geschreven door de Nederlandse auteur Jan Wolkers. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1969 en groeide al snel uit tot een van de meest bekende en geliefde romans uit de Nederlandse literatuur.

Het verhaal draait om de tumultueuze liefdesrelatie tussen de hoofdpersoon, die anoniem blijft, en zijn grote liefde Olga. Het boek begint met de ontmoeting tussen de hoofdpersoon en Olga in de trein. Er ontstaat meteen een sterke aantrekkingskracht tussen hen en al snel worden ze verliefd. Ze beginnen een gepassioneerde en intense relatie, waarin ze zich volledig aan elkaar overgeven.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de hoofdpersoon, die terugblikt op hun relatie nadat Olga hem heeft verlaten. Hij beschrijft hun liefde als een explosieve mix van passie, lust en obsessie. Ze genieten van elkaars gezelschap, maar hun relatie wordt ook gekenmerkt door heftige ruzies en jaloezie.

Wolkers beschrijft de fysieke aspecten van hun relatie op een expliciete en gedetailleerde manier. Seks speelt een belangrijke rol in het boek en wordt op een openhartige en soms schokkende manier beschreven. Dit zorgde destijds voor veel ophef en controverses, maar droeg ook bij aan de populariteit van het boek.

Na verloop van tijd begint de relatie tussen de hoofdpersoon en Olga te verslechteren. Olga wordt steeds ongelukkiger en verlangt naar vrijheid en onafhankelijkheid. Uiteindelijk besluit ze de hoofdpersoon te verlaten en vertrekt ze naar Amerika. De hoofdpersoon blijft achter en is diep gekwetst door haar vertrek.

Turks Fruit is niet alleen een liefdesverhaal, maar ook een portret van de jaren zestig in Nederland. Wolkers beschrijft de maatschappelijke veranderingen en de vrijheid die mensen in die tijd ervoeren. Hij schuwt daarbij geen enkel taboe en behandelt onderwerpen als seksualiteit, drugsgebruik en de rol van kunst in de samenleving.

Het boek is geschreven in een directe en levendige stijl. Wolkers gebruikt veel beeldende taal en schuwt geen enkel detail. Hierdoor komt het verhaal en de emoties van de personages zeer intens over. De rauwe en ongepolijste schrijfstijl draagt bij aan de kracht en impact van het verhaal.

Turks Fruit is een tijdloze klassieker die nog steeds veel gelezen en gewaardeerd wordt. Het boek is een aangrijpende en indringende roman over liefde, verlies en de zoektocht naar identiteit. Het heeft een blijvende invloed gehad op de Nederlandse literatuur en wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken van Jan Wolkers.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jan Wolkers - Jan Wolkers - Turks fruit