Tjen Mampaey, Lucien De Geyter - De zwarte hand

Schrijver:
Titel: De zwarte hand
ISBN: 9789462671386
Uitgever: Epo, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 18,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boek verhaalt het verzet tegen de nazi’s in Klein-Brabant en de Rupelstreek tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Zwarte Hand ontstond al in juni 1940 en is daarmee een van de eerste verzetsgroepen in België. Grootse sabotagedaden zoals het latere verzet kan voorleggen, zijn er niet. Maar er is wel iets heel specifieks aan De Zwarte Hand: het gaat over bewust verzet van voornamelijk jonge mensen die zich niet langer willen neerleggen bij de terreur van de nazi’s en willen vechten voor vrijheid. Al in oktober 1941 worden 109 van de 111 leden aangehouden en naar Breendonk gevoerd. Slechts 37 van hen hebben de concentratiekampen overleefd. Nu is er nog slechts één in leven.
Deze herziene editie bevat tal van nieuwe gegevens: een geactualiseerde ledenlijst, de opgedoken geheime zender, de spectaculaire ontsnapping van Louis Houthooft, contacten tot in Wallonië, de rol van de vrouwen, recent gevonden documenten…

Tjen Mampaey was onderwijzer in de Gemeenschapsschool in Puurs (GO! Puurs) en werkte voor uitgeverij EPO. Publicaties bij EPO: De Zwarte Hand (1993), Die van De Lamp (1996), IJzer en vuur (1998), Is ’t nu al tijd, meester? (2004) en België. Een geschiedenis van onderuit (red. met Jan Dumolyn, 2012).

‘Dit boek is de perfecte remedie tegen het vergeten. Tjen Mampaey geeft het verzet opnieuw een kloppend hart. Gewone mensen die tijdens de oorlogsjaren grootse daden stelden, hun leven riskeerden en vaak ook gaven, krijgen zo een verdiende stem in het heden.’
– Koen Aerts, historicus Universiteit Gent
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tjen Mampaey, Lucien De Geyter - De zwarte hand