B.J. Schueler - Monografieen Algemene wet bestuursrecht 7 - Sch

Schrijver:
Titel: Monografieen Algemene wet bestuursrecht 7 - Schadevergoeding en de Awb
ISBN: 9789026834387
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 25,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boek plaatst de overheidsaansprakelijkheid in het kader van de Algemene wet bestuursrecht. Het bestrijkt het ruime terrein van de aansprakelijkheid van de overheid voor de gevolgen van besluiten waartegen beroep open staat bij de bestuursrechter. Het gaat bijvoorbeeld om schade die een gevolg is van verleende of geweigerde vergunningen, uitkeringen, subsidies, besluiten in de sfeer van de ruimtelijke ordening of de belastingen. Het kan ook gaan om schade die wordt veroorzaakt door besluiten waarbij bestuursrechtelijke sancties worden opgelegd, of waarbij dat juist wordt nagelaten.
Het aansprakelijkheidsregime voor appellabele besluiten roept vele interessante vragen op. In de wetgeving en in de jurisprudentie wordt geprobeerd het aansprakelijkheidsrecht te laten aansluiten op de bestuursrechtelijke procedures van bezwaar en beroep. Zo worden twee werelden met elkaar geconfronteerd: de vanouds civielrechtelijke aansprakelijkheid en de bestuursrechtelijke toetsing van besluiten aan het publiekrecht.
De aansprakelijkheid van de overheid rust op twee peilers: onrechtmatige daad en rechtmatige daad. Over beide soorten van aansprakelijkheid gaat dit boek. De aansprakelijkheid voor onrechtmatige daden is gebaseerd op de gedachte dat een inbreuk, die niet had mogen plaatsvinden, zo goed mogelijk moet worden hersteld. De aansprakelijkheid voor rechtmatige daden berust op de gedachte dat overheidsmaatregelen, die wel mogen plaatsvinden, aan een burger schade kunnen toebrengen die niet zonder meer voor diens rekening behoort te komen.
Prof. mr. B.J. Schueler is hoogleraar bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

B.J. Schueler - Monografieen Algemene wet bestuursrecht 7 - Schadevergoeding en de Awb