De bescherming van de natuurlijke persoon via het schadevergoedingsrec

Schrijver:
Titel: De bescherming van de natuurlijke persoon via het schadevergoedingsrecht
ISBN: 9789013166316
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Bijzonderheden: 2022 Paperback / softback
Prijs: € 45,50
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:

Flaptekst

Biedt het schadevergoedingsrecht particulieren wel voldoende bescherming? In deze titel wordt deze vraag uitgebreid besproken. Er komen daarnaast nieuwe mogelijkheden aan de orde om schadevergoeding toe te kennen aan particulieren. Iets wat tot nu toe als niet mogelijk werd geacht. Dit maakt de uitgave zeer waardevol voor advocaten, verzekeraars en bedrijfsjuristen. Natuurlijke personen die niet handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf krijgen soms geen schadevergoeding omdat zij, in tegenstelling tot een ondernemer, geen uurtarief en winstdoelstelling hebben of administratiekosten maken. In De bescherming van de natuurlijke persoon via het schadevergoedingsrecht wordt besproken of het schadevergoedingsrecht hen wel voldoende beschermt. Aan de orde komen: abstracte schadebegroting uitgaven die hun doel hebben gemist vergoeding van immateriële schade bij wanprestatie (Nederlands, Engels en EU-recht) De auteurs concluderen dat abstracte schadebegroting de autonomie en keuzevrijheid van zowel benadeelde bedrijven als natuurlijke personen beschermt. Het is dus niet alleen een kwestie van hanteerbaarheid of efficiëntie. Ze betogen verder dat de rechters een overeenkomst, waarmee de natuurlijke persoon een onstoffelijk voordeel beoogt te realiseren, zo kunnen uitleggen dat partijen daarmee (impliciet) zijn afgeweken van art. 6:106 BW. De doelstelling van het Europees recht rechtvaardigt ook het aanvaarden van concrete sancties, zoals compensatie voor tijdverlies. Er moet constant worden bezien of compensatie het meest voor de hand ligt of dat bescherming via de band van de terugbetaling (prijsreductie) beter past. Dit alles wordt uitgebreid in deze titel besproken. Schadevergoedingsrecht actueel De Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR) heeft als doel om deze rechtsgebieden in brede zin te bestuderen, mede vanuit rechtsvergelijkend perspectief. VASR beoogt de vele ontwikkelingen met elkaar in verband te brengen, de gevolgen door te rekenen, nog niet of onvoldoende verkende terreinen te verkennen en te bezien hoe de verschillende ontwikkelingen in wetgeving, rechtspraak en doctrine zich tot elkaar verhouden. Deze uitgave zet de preadviezen op een rij in het kader van de voorjaarsbijeenkomst 2021 van de VASR. De titel sluit aan bij de wens om meer oog te hebben voor belangen mensen en geeft argumenten om schadevergoeding te verkrijgen waar dat voorheen niet mogelijk werd geacht. De auteurs interpreteren hierbij het geldende Nederlandse recht en doen geen voorstellen aan de wetgever om de wet aan te passen. De bescherming van de natuurlijke persoon via het schadevergoedingsrecht is van grote waarde voor advocaten, verzekeraars, bedrijfsjuristen en rechters.

Verder lezen

Boekstra uit Nijverdal

zakelijk

Logo Boekstra

Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs.
Verzendkosten 1,75 euro per zending binnen Nederland, vanaf 19,90 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland.
Verzendkosten België 3,95 euro per zending.
Bij bestellingen van 10 euro of minder zijn de verzendkosten hoger; zie vermelding bij het boek.
Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking.
De actuele levertijd kunt u vinden op onze website.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - De bescherming van de natuurlijke persoon via het schadevergoedingsrecht

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekstra

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Dit boek is nieuw
  • U ontvangt bij ons altijd de laatste beschikbare druk
  • Daarom kan de getoonde afbeelding afwijken van het werkelijke boek
  • Van toepassing zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden Boekstra
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekstra een bevestiging per e-mail
  • U handelt deze bestelling rechtstreeks af met Boekstra. In de e-mail staan de naam,adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekstra vermeld
  • Boekstra kan betaling vooraf vragen
  • Bekijk hier de algemene voorwaarden van Boekstra.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.