Afspraken en Aanspraken

Schrijver:
Titel: Afspraken en Aanspraken
ISBN: 9789013171723
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Bijzonderheden: 2023 Gebonden
Prijs: € 77,00
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:

Flaptekst

Deze titel bespreekt de juridische ontwikkelingen van door de overheid geschonden vertrouwen in een uniek intern rechtsvergelijkend onderzoek dat inzoomt op overheidsuitlatingen. Het geeft daarbij concrete handvatten hoe juridisch gerechtvaardigd vertrouwen ingezet kan worden om het problematisch afgenomen vertrouwen in de overheid te herstellen. Als de toeslagenaffaire en de gaswinning in Groningen één ding laten zien, dan is het wel hoezeer het vertrouwen in de overheid is afgenomen. Zozeer, dat het een maatschappelijk probleem is dat ondermijnend kan zijn voor de rechtstaat. Een urgent thema dus, waar ook juristen zich over zullen moeten buigen. Gelukkig zijn er binnen het civiele recht en het bestuursrecht manieren om bij te dragen aan het herstellen van dat vertrouwen. Afspraken en aanspraken gaat over één van die manieren: het ‘juridisch gerechtvaardigd vertrouwen’. In een nog niet eerder vertoond intern rechtsvergelijkend onderzoek wordt ingezoomd op overheidsuitlatingen (bevoegdhedenovereenkomsten, toezeggingen en inlichtingen) en de verplichtingen die daaruit voortvloeien. De publicatie laat zien dat het met de nodige inzet van rechters, advocaten en overheidsjuristen wel degelijk mogelijk is om bij te dragen aan het vertrouwen in en de betrouwbaarheid van de overheid. De titel is onderdeel van de serie Staat en Recht (SteR). Ontwikkelingen gerechtvaardigd vertrouwen Het onderzoek analyseert de juridische ontwikkelingen van geschonden vertrouwen door de overheid aan de hand van de verplichtingen die op een overheid kunnen rusten (nakomingsplicht of waarheidsplicht) en de verschillende rechtsgevolgen die kunnen voortvloeien uit een schending daarvan (het recht van burgers op nakoming of schadevergoeding). Daarmee wordt in dit werk voor het eerst het bestuursrechtelijke vertrouwensbeginsel en een schending van gerechtvaardigd vertrouwen in het civiele recht samengebracht. Een nuttige exercitie, zo blijkt, want het onderzoek laat zien dat er behoefte is aan meer rechtseenheid, rechtsconsistentie en rechtsbescherming. Concrete voorstellen hiervoor, zoals het oproepen van de bestuursrechter om inlichtingen als bron van gerechtvaardigd vertrouwen principieel te erkennen, maken deze uitgave compleet. Afspraken en aanspraken is daarmee een breed, waardevol werk dat laat zien hoe het juridisch gerechtvaardigd vertrouwen een wezenlijk onderdeel kan zijn van het vertrouwen in en de betrouwbaarheid van de overheid. Het is dan ook cruciaal voor overheidsjuristen, rechters en advocaten.

Verder lezen

Boekstra uit Nijverdal

zakelijk

Logo Boekstra

Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs.
Verzendkosten 1,75 euro per zending binnen Nederland, vanaf 19,90 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland.
Verzendkosten België 3,95 euro per zending.
Bij bestellingen van 10 euro of minder zijn de verzendkosten hoger; zie vermelding bij het boek.
Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking.
De actuele levertijd kunt u vinden op onze website.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Afspraken en Aanspraken

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekstra

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Dit boek is nieuw
  • U ontvangt bij ons altijd de laatste beschikbare druk
  • Daarom kan de getoonde afbeelding afwijken van het werkelijke boek
  • Van toepassing zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden Boekstra
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekstra een bevestiging per e-mail
  • U handelt deze bestelling rechtstreeks af met Boekstra. In de e-mail staan de naam,adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekstra vermeld
  • Boekstra kan betaling vooraf vragen
  • Bekijk hier de algemene voorwaarden van Boekstra.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.