Suzanne Collins - De Hongerspelen 1 - De hongerspelen

Schrijver:
Titel: De Hongerspelen 1 - De hongerspelen
ISBN: 9789000344970
Uitgever: van Goor
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 10,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Hongerspelen 1 - De hongerspelen is het eerste deel van de populaire trilogie geschreven door Suzanne Collins. Het boek speelt zich af in een dystopische toekomst, waarin het land Panem is ontstaan na de verwoesting van Noord-Amerika. Panem is verdeeld in twaalf districten, die allemaal onderdrukt worden door het machtige Capitool.

Het verhaal volgt de 16-jarige Katniss Everdeen, die in het arme en onderdrukte District 12 woont. Elk jaar worden De Hongerspelen georganiseerd, een gruwelijk evenement waarin één jongen en één meisje uit elk district worden geselecteerd om deel te nemen. De deelnemers moeten strijden tot de dood in een gecontroleerde arena, terwijl het hele land toekijkt.

Wanneer Katniss' jongere zusje Prim wordt geselecteerd als deelnemer, besluit Katniss zich vrijwillig op te geven om haar plaats in te nemen. Samen met de mannelijke deelnemer uit District 12, Peeta Mellark, wordt ze naar het Capitool gebracht om zich voor te bereiden op de Spelen. Daar worden ze onderworpen aan trainingen en worden ze geconfronteerd met de decadentie en wreedheid van de inwoners van het Capitool.

In de arena moeten Katniss en Peeta vechten voor hun leven tegen de andere deelnemers, die allemaal getraind zijn om te doden. Katniss gebruikt haar vaardigheden als jager en haar slimheid om te overleven, terwijl ze ook probeert Peeta te beschermen. Tijdens de Spelen ontstaat er echter een complexe relatie tussen Katniss en Peeta, waarbij ze zowel bondgenoten als rivalen zijn.

De Hongerspelen 1 - De hongerspelen is een spannend en meeslepend boek dat de lezer meeneemt in een wereld vol geweld, politieke intriges en overlevingsdrang. Het verhaal is goed geschreven en zit vol met plotwendingen die de lezer op het puntje van zijn stoel houden. Suzanne Collins weet de grimmige sfeer van de dystopische wereld van Panem goed over te brengen en creëert personages die zowel kwetsbaar als sterk zijn.

Het boek behandelt ook thema's als macht, ongelijkheid en de kracht van individuele actie. Het laat zien hoe mensen in extreme omstandigheden gedwongen worden om te vechten voor hun leven en hoe ze zichzelf kunnen verliezen in de strijd. Het is een verhaal over moed, opoffering en de zoektocht naar vrijheid.

De Hongerspelen 1 - De hongerspelen is een absolute aanrader voor liefhebbers van dystopische fictie, avontuur en spanning. Het boek heeft wereldwijd miljoenen lezers weten te boeien en is uitgegroeid tot een moderne klassieker in het young adult genre.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Suzanne Collins - De Hongerspelen 1 - De hongerspelen