Annie M.G. Schmidt, Fiep Westendorp - Pluk van de Petteflet

Schrijver:
Titel: Pluk van de Petteflet
ISBN: 9789021411927
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 16,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Pluk van de Petteflet is een klassiek kinderboek geschreven door Annie M.G. Schmidt en geïllustreerd door Fiep Westendorp. Het verhaal volgt de avonturen van Pluk, een klein jongetje met een rood kraanwagentje, die in de torenkamer van de Petteflet woont.

Pluk is een vrolijk en nieuwsgierig jongetje dat graag nieuwe vrienden maakt. Hij ontmoet diverse kleurrijke personages in de Petteflet, zoals Zaza de kakkerlak, Aagje de Stampertjes en Dollie de duif. Samen beleven ze allerlei avonturen en helpen ze elkaar wanneer dat nodig is.

Het boek begint wanneer Pluk besluit om de wereld buiten de Petteflet te verkennen. Hij ontdekt dat de Torteltuin, een prachtige groene plek, bedreigd wordt door de gemeente die er een parkeerplaats van wil maken. Pluk besluit om de dieren in de Torteltuin te helpen en bedenkt een plan om de tuin te redden.

Pluk maakt gebruik van zijn kraanwagentje om de dieren te helpen en krijgt hulp van zijn nieuwe vrienden. Samen bedenken ze slimme oplossingen en voeren ze actie om de gemeente te overtuigen de Torteltuin te behouden. Het verhaal zit vol humor, avontuur en vriendschap.

Annie M.G. Schmidt weet met haar kenmerkende schrijfstijl de lezers te betoveren. Haar taalgebruik is speels en levendig, waardoor het verhaal tot leven komt. De personages zijn goed uitgewerkt en hebben allemaal hun eigen unieke persoonlijkheden. Pluk is een sympathiek en moedig hoofdpersonage dat kinderen inspireert om op te komen voor wat ze belangrijk vinden.

De illustraties van Fiep Westendorp zijn een perfecte aanvulling op het verhaal. Haar gedetailleerde tekeningen brengen de personages en de omgeving tot leven. De levendige kleuren en de expressieve gezichten van de personages maken het boek visueel aantrekkelijk voor jonge lezers.

Pluk van de Petteflet is een tijdloos verhaal dat jong en oud weet te betoveren. Het boek behandelt thema's als vriendschap, avontuur, en het belang van opkomen voor wat je gelooft. Het laat kinderen zien dat ze, net als Pluk, de wereld kunnen veranderen door moedig en creatief te zijn.

Dit boek is een absolute aanrader voor kinderen van alle leeftijden. Het is een boek dat je keer op keer kunt herlezen en waar je telkens weer nieuwe details in ontdekt. Pluk van de Petteflet is een tijdloos meesterwerk van twee Nederlandse grootheden in de kinderliteratuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Annie M.G. Schmidt, Fiep Westendorp - Pluk van de Petteflet