B.H. Weegink - Einde oefening / de boodschap van de rouwadverte

Schrijver:
Titel: Einde oefening / de boodschap van de rouwadvertentie
ISBN: 9789021141725
Taal: Nederlands
Uitgever: bij Meinema, Zoetermeer, 2007
Bijzonderheden: paperback, 112 pag.
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
In een overlijdensadvertentie van een tachtigjarige wordt nog verwezen naar de functie die hij ooit bekleedde. De beroepsuitoefening heeft een creatieve invloed tot op de laatste snik. Werk wordt verbonden met identiteit: met wie je bent, wat je gave is en hoe anderen naar jou en jouw rol hebben gekeken. Dat is n van de bevindingen uit dit boek met een opvallende selectie van rouwadvertenties over een periode van zo n vijftien jaar. Maar niet alleen het werkende leven vindt zijn weerklank in overlijdensberichten. Ook karaktereigenschappen worden verwerkt, of hoe men bij leven tegen de dood aankeek. Wat laten Nederlanders na aan geestelijk bezinksel? Hoe willen zij herinnerd worden, of hoe willen hun naasten dat de overledene voortleeft in de herinnering? Het is niet allemaal even verwachtingsvol wat de overlijdensadvertentie biedt. De lezer van deze annonces krijgt allerlei signalen, aanwijzingen, wensen en vaststellingen aangereikt. In hun verscheidenheid geven ze een boeiend en onderhoudend beeld van hoe wij in Nederland aan het einde van een leven de balans opmaken. Barend Weegink is werkzaam als predikant in Katwijk aan Zee. Unieke en veelkleurige verzameling van overlijdensadvertenties die laat zien hoe wij herinnerd willen worden.

Afmetingen: 22x13x1 cm
Gewicht: 170 gr
Verder lezen

De HobbyBoekenkast uit Ermelo

particulier

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

B.H. Weegink - Einde oefening / de boodschap van de rouwadvertentie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De HobbyBoekenkast

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De HobbyBoekenkast
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De HobbyBoekenkast een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De HobbyBoekenkast vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De HobbyBoekenkast kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.