Tang - Tranen over tian-an-men

Schrijver:
Titel: Tranen over tian-an-men
ISBN: 9789055017010
Uitgever: BBNC Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Van boerendochter uit een bergdorp werd zij hongerstaakster op het Plein van de Hemelse Vrede. En van Chinese dissidente een Hollandse huismoeder in 's-Hertogenbosch. Zhimin Tang, die zich in Nederland Mona noemt, nam in 1989 als studente in Peking deel aan het protest tegen de communistische dictatuur in de Volksrepubliek. Na de bloedige onderdrukking van de democratiseringsbeweging werd zij van de universiteit gestuurd en voortdurend lastiggevallen door de geheime dienst.

Vier jaar geleden verloor zij haar hart aan een Nederlandse toerist. Sinds haar vertrek uit China heeft de strijd van Zhimin Tang tegen de repressie en de schending van mensenrechten zich alleen maar geïntensiveerd. Ze maakte een sentimental journey naar Het Moederland, waar ze getuige was van studentendemonstraties tegen het NAVO-bombardement op de Chinese ambassade in Belgrado. Tranen over Tian-An-Men is een emotionele en diepgravende blik op het China van een generatie die monddood is gemaakt.

Tranen over Tian-An-Men is gebaseerd op interviews met Frénk van der Linden en op teksten van Zhimin Tang zelf. Het werd geschreven door Ed van Eeden. Het is een van de eerste persoonlijke geschiedenissen die zich afspeelt in het huidige China: het China van de opendeurpolitiek, het China ná Mao.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tang - Tranen over tian-an-men