Palaiseul - Uit grootmoeders kruidenkast

Schrijver:
Titel: Uit grootmoeders kruidenkast
ISBN: 9789025702533
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Bijzonderheden: Redelijk - Losse stofomslag heeft scheurtjes Gedroogde bloemetjes tussen de blz
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Bij het schrijven van zijn boek heeft Jean Palaiseul talrijke botanische werken van artsen en kruidkundigen geraadpleegd: vanaf enkele eeuwen vóór Christus tot heden. Markante uitspraken en recepten van bijvoorbeeld Hippocrates, Dioscorides, Galenus, Avicenna en Matthiolus worden door hem even vaak geciteerd als die van eigentijdse Franse deskundigen op dit gebied als Besangon, Binet, Cazin en Leclerc. Vele van Palaiseuls landgenoten zijn in Nederland onbekend, in Frankrijk echter genieten zij een grote reputatie. Belangrijker dan hun namen zijn voor ons hun adviezen voor het gebruik van blaadjes, bloemen, vruchten en wortels in aftreksels, afkooksels, theeën, wijnen, tincturen, siropen, smeersels en papjes.

Achter in het boek vindt u een hoofdstukje met gegevens over bekende artsen en kruidkundigen uit de historie. De Franse tijdgenoten vindt u - met hun werken = terug ín de bibliografie.

Tot slot nog dit: De Latijnse botanische namen en hun Nederlandse vertaling zijn ontleend aan ‘Thieme's flora in kleuren’ (W.J.Thieme, Zutphen); de vindplaatsen in Nederland zijn eveneens afkomstig uit dit werk.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.