A.E. Hartink - Geweren en karabijnen encyclopedie

Schrijver:
Titel: Geweren en karabijnen encyclopedie
ISBN: 9789039602621
Uitgever: A.E. Hartink
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk, specifieke informatie: Ton Wienbelt omslag
Prijs: € 12,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Deze onmisbare encyclopedie van geweren en karabijnen is speciaal samengesteld voor wapenliefhebbers en -bezitters, wapenverzamelaars en overheidsdiensten. U vindt in dit boek: een beschrijving van de ontstaansgeschiedenis van het vuurwapen, de wapenterminologie, uitvoerige technische informatie over wapentechniek en wapensystemen, wapenfabrikanten en wapenmerken alfabetisch gerangschikte informatie over moderne geweren en karabijnen van de 20e eeuw een duidelijk overzicht van geweer- en karabijnmunitie een uitgebreid register, een wapentechnische woordenlijst als leidraad voor het lezen van wapenpublicaties in de Duitse, Engelse en Franse taal, per wapen de gebruiksmogelijkheden in de schietsport en voor de jacht, meer dan 400 schitterende kleurenfoto's.
Recensie(s)
De auteur heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Reeds vele jaren is hij werkzaam bij de Nederlandse politie en altijd in functies met duidelijke raakvlakken met de vuurwapenwetgeving. Met de publicatie van deze encyclopedie maakt hij zijn enorme verzameling gegevens over geweren en karabijnen toegankelijk voor een groot publiek. Uitstekend geïllustreerd met meer dan 400 kleurenfoto's behandelt hij achtereenvolgens de ontwikkeling van het vuurwapen, de techniek en de veiligheidssystemen, het wapenonderhoud en de bijbehorende munitie. De kern van het boek bestaat uit een (alfabetisch) overzicht van vrijwel alle moderne geweren en karabijnen, die op dit moment wereldwijd worden geproduceerd. Naast een prima afbeelding worden van elk wapen de technische gegevens vermeld zoals kaliber, patrooncapaciteit, werking, vergrendeling, gewicht, lengte, looplengte, vizier, interne en externe veiligheid. Bij de algemene kenmerken vindt men gegevens als materiaalsoort, uitvoering en gebruiksmogelijkheden. Het boek is tevens voorzien van een wapentechnische woordenlijst in de Duitse, Engelse en Franse taal en een uitgebreid register. Deze encyclopedie is een must voor elke wapenliefhebber.
(Biblion recensie, E. Westerhuis.)
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A.E. Hartink - Geweren en karabijnen encyclopedie