Agota Kristof - Dikke Schrift / Het Bewijs / De Derde Leugen

Schrijver:
Titel: Dikke Schrift / Het Bewijs / De Derde Leugen
ISBN: 9789055157891
Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij van
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 19,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Wij moeten opschrijven wat er is, wat wij zien, wat wij horen, wat wij doen,' zegt de tweeling. Dat doen ze, met grote nauwkeurigheid, in Het dikke schrift. Het is oorlog en de negenjarige jongens zijn wegens voedselgebrek in de Grote Stad door hun Moeder bij hun Grootmoeder op het platteland ondergebracht. Eenmaal daar willen ze zich door oefening in het vasten, bedelen en verdragen van pijn harden tegen hun wrede Grootmoeder, het oorlogsgeweld, onrecht, honger en dorst. Dankzij hun nietsontziende overlevingstactieken houden de twee zich staande - en offeren ze zelfs hun teruggekomen vader op, zodat een van hen de grens kan oversteken.
In Het bewijs krijgen de broers een naam. De achtergebleven Lucas leidt een grauw leven, dat beheerst wordt door de gedachte aan zijn gevluchte broer Claus. Wanneer deze na lange tijd terugkeert, blijkt Lucas sinds zijn dertigste jaar spoorloos verdwenen te zijn. Alleen zijn achtergelaten schriften vormen het bewijs van zijn bestaan. Een bestaan dat de autoriteiten ernstig in twijfel trekken, want Lucas noch Claus komt in de registers voor.
De derde leugen plaatst de waarheden uit de twee eerdere verhalen in een geheel ander daglicht en drijft de lezer zelfs tot de vraag of de tweeling wel daadwerkelijk bestaat.
AGOTA KRISTOF werd in I935 geboren en groeide op in het Hongaarse grensplaatsje K szeg, naar eigen zeggen 'het eigenlijke hoofdpersonage van de tweelingtrilogie'. In I956 week zij met man en kind uit naar Oostenrijk en ze vestigde zich uiteindelijk in het Zwitserse Neuch tel. Naast de tweelingtrilogie, die in twintig landen werd uitgegeven, verscheen in I996 de roman Gisteren. In 2006 verscheen het autobiografische De analfabete, waarin Kristofvertelt over haar relatie met het Frans, de taal waarin zij schrijft.
'Het geheel vormt een fascinerend weefsel van leugens, een ingewikkeld vlechtwerk van ficties.' - de Volkskrant
'Geschreven op zo'n briljante wijze dat je voortdurend op het verkeerde been wordt gezet.' -N R C Handelsblad
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Agota Kristof - Dikke Schrift  / Het Bewijs / De Derde Leugen