M. Csikszentmihalyi - Creativiteit

Schrijver:
Titel: Creativiteit
ISBN: 9789053523735
Uitgever: Uitgeverij Boom
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 7,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wat maakt een mens gelukkig? Wat maakt ons leven de moeite waard? Dit boek over creativiteit van kunstenaars en wetenschappers kan onze cultuur de visie op de wereld veranderen. Csikszentmihalyi interviewde meer dan negentig uiterst boeiende mensen die grote invloed hebben gehad op de denk- en werkwijze van anderen en voor wie creativiteit een cruciale rol speelt. In zijn bestseller Flow (iggo) bestudeerde Csikszentmihalyi toestanden van 'optimale ervaring: momenten waarop mensen diep geconcentreerd zijn en intens genieten, een staat van bewustzijn die hij flow noemt. In CREATIVITEIT portretteert hij mensen die manieren hebben gevonden om dezeflowin hun leven te integreren. Mensen zoals de fysicus Freeman Dyson, de wetenschapper Stephen Jay Gould, de Zuid-Afrikaanse schrijfster Nadinc Gordiincr en de Egyptische auteur Naguib Malijòuz. Csikszentinihalyi benadrukt dat creativiteit niet alleen in van oudsher creatieve vakgebieden als de wetenschappen en de kunsten gecultiveerd moet worden, maar ook in het bedrijfsleven, bij de overheid en in het onderwijs.

M. CSIKSZENTMIHALYI is hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Chicago. 'Deze benadering van creativiteit, waarbiJ rekening wordt gehouden met alle sociaal-culturele, psyologische en historische aspecten is eerste vereiste voor samenlevingen die hun creatieve kracht niel willen verliezen.'

Psycholoog Nico Frijda over Csikszentinihalyi

Csikszentmihalyi is een vernieuwend onderzoeker van de menselijke motivatie. Zijn studies van creatieve mensen laten zien dat mensen vooral veel inzet en inspanning opbrengen voor bezigheden die een uitdaging betekenen en waarbij ze zich aan de grenzen van hun kunnen moeten bewegen. Dat betekent dat mensen niet altijd in de eerste plaats gedreven worden door het zoeken naar maximaal genot, zoals vooral in de economie verondersteld wordt. 'Optimale ervaring' ontstaat wanneer men probeert iets tot stand te brengen wat als zinvol wordt beleefd.

'Flow is belangrijk ' Het pad naar geluk is niet geplaveid met stompzinnig genot
maar met zinnige vragen' (New York Times Book Review)
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

M. Csikszentmihalyi - Creativiteit