Zeeuw, P. de - De Boerenoorlog / hij en geen ander

Schrijver:
Titel: De Boerenoorlog / hij en geen ander
ISBN: 9789461150875
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Ramshoorn
Bijzonderheden: 2016, 180pp, Gebonden
Beschikbaar: 10 exemplaren
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
De Boerenoorlog

Hij en geen ander

P. de Zeeuw JGzn



Als zijn vriendin Margot verkering krijgt met een rijke rederszoon vertrekt Kees de Winter teleurgesteld naar Zuid-Afrika. Daar geeft hij eerst les aan kinderen van de Boeren, maar hij raakt algauw betrokken in de Tweede Boerenoorlog (1899-1902). Hij vecht mee tegen de Engelsen die het te doen is om de rijke goudvelden daar. Zwaargewond komt hij in een veldhospitaal terecht.

Maar Margot reist hem na en zij verzorgt haar bewusteloze vroegere vriend als verpleegster van het Rode Kruis. Hierdoor uitgeput komt ze bij de boerenfamilie terecht bij wie Kees les had gegeven.

Eerst zijn de Engelsen aan de verliezende hand, maar op advies van keizer Wilhelm II veranderen zij hun tactiek door vrouwen en kinderen in concentratiekampen op te sluiten. Hierdoor bedreigd probeert Margot in verpleegstersuniform een Engelse overval af te wenden.

Juist wanneer de overvallers op het punt staan haar neer te schieten, komt Kees haar bevrijden. Kees en Margot beloven elkaar trouw. Margot zegt: ‘Hij en geen ander.’ Kees brengt haar in veiligheid in Klerksdorp. Maar dan wordt hij gevangengenomen en opgesloten in een gevangenkamp in Brits-Indië.

Na de Boerenoorlog keert Kees teleurgesteld over de afloop van de strijd terug in Holland en trouwt hij met Margot.
Verder lezen

De Ramshoorn uit Goes

particulier

Logo De Ramshoorn

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zeeuw, P. de - De Boerenoorlog / hij en geen ander

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Ramshoorn

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Ramshoorn
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Ramshoorn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Ramshoorn vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Ramshoorn kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.