Mia Bruyn-Ouwehand, Niet van toepassing - Omnibus

Schrijver:
Titel: Omnibus
ISBN: 9789026627057
Uitgever: Kok ten Have, Uitgeefmaatschappij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk, specifieke informatie: Stofomslag ontbreekt/ afwijkende kaft
Prijs: € 13,04
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Deel I: De Rijnmonders (1850-1890)
Maartje is een rijke redersdochter, die woont in een van onze kustplaatsen. Ze is een knap meisje en later een mooie, lieve vrouw is niet opstandig, ook al verliest zij door dorpse bekrompenheid de jongen op wie zij verliefd werd. Maar hij verafschuwt de dorpsgemeenschap en vertrekt naar streken waar het bestaan minder beklemmend is. Pas wanneer Maartje moeder is van een groot en gelukkig gezin keert hij terug.

Deel II: Springvloed (1890-1915)
Het dorp verliest langzaam maar zeker zijn beslotenheid. In deze veranderende samenleving groeien de kinderen van Maartje van der Duyn naar de volwassenheid. Vage uitlatingen en toespelingen, waarvan deze kinderen het rechte niet kunnen vatten, raken aan het geheim, dat op de achtergrond van hun moeders leven staat. Beklemd vraagt Maartje zich af of zij nog langer zwijgen mag. Tot er onverhoeds een woord van een buitenstaander valt. Dan geeft Maartje haar geheim prijs. dit werkt bevrijdend voor haarzelf, maar roept een springvloed uiteenlopende gevoelens bij haar kinderen wakker.

Deel III: Dreigende Branding (1915-1948)
Maatschappelijke veranderingen breken zich baan, ook in het dorp aan de Noordzee. De eerste wereldoorlog en de tweede wereldoorlog vinden plaats. Veel leed is Maartjes deel als haar kinderen zich een eigen levensweg kiezen en haar jongste zoon haar door de ontvalt. Maar wat er ook verder om haar heen verandert, onaantastbaar blijft de herinnering aan haar jeugdliefde, die haar wezen doorstraalt. Op hoge leeftijd ziet zij Arend weer. Dan heeft zij alles wat zij wenst. Het leven mag haar nu genomen worden.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mia Bruyn-Ouwehand, Niet van toepassing - Omnibus