David Flusser - Het christendom, een joodse religie

Schrijver:
Titel: Het christendom, een joodse religie
ISBN: 9789025944605
Uitgever: Kok ten Have, Uitgeefmaatschappij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 14,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
David Flusser is wel de bekendste joodse onderzoeker van het leven en de betekenis van Jezus in deze tijd. Hij beveelt christenen aan Jezus als joodse broeder te accepteren en hij leert joden om Jezus als uniek, als goddelijk te zien.
In de inleiding schrijft hij onder meer:
’Het hiernavolgende boek moet niet worden gezien als een bijdrage lot de joods-christelijke dialoog. Ik wil mijn lezers evenmin voorhouden wat zij van het jodendom of het christendom moeten denken of zelfs geloven. (...) Het gaat ons er hier niet om door het blootleggen van de joodse wortels van het christelijk geloof het christendom te versterken en zo de wonden ervan te helen. Hoe mooi het misschien ook is als veel christenen denken dat hel christendom door het jodendom wordt genezen, toch gaat het ons veeleer om iets anders: het gaat ons om de ’Hebreeuwse waarheid’ in het Nieuwe Testament. Deze Hebreeuwse waarheid is niet alleen de inhoud van het Oude Testament, maar ook van de latere joodse literatuur en de rabbijnse bronnen. Het is een eis van het moment zoveel mogelijk over deze Hebreeuwse waarheid te weten te komen. En daarbij gaat het niet alleen om louter exegese, om de enig juiste verklaring van moeilijke tekstplaatsen. Natuurlijk is het heel belangrijk dal wij nu met behulp van de Dode-Zeerollen begrijpen wat Jezus bedoelde toen hij van de ’armen van geest’ sprak, maar het is even belangrijk dat de ’Hebreeuwse waarheid’ in het Nieuwe Testament ook kan werken als een kracht die tol een nieuwe bezinning in de dogmatiek, de geloofsleer, kan leiden.’
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

David Flusser - Het christendom, een joodse religie