Hugo Van Lawick Collection (D)

Schrijver:
Titel: Hugo Van Lawick Collection (D)
ISBN: 5050582712506
Taal: Oekranisch
Uitgever:
Bijzonderheden: Als nieuw. Nieuw
Prijs: € 30,25
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:

Hugo van Lawick, die in 1937 geboren werd in Nederlands-Indië, is één van de beroemdste natuurfilmers van Nederland: hij maakte in zijn leven meer dan veertig films, schreef zeven boeken en won acht Emmy's. Al vroeg ontwikkelde van Lawick in zijn geboorteland Indonesië een grote liefde voor dieren. Op jonge leeftijd wist hij dat hij natuurfilmer wilde worden.


Van mensen en apen


In 1956 werkte van Lawick op locatie in Kenia als fotograaf en cinematograaf voor diverse Nederlandse filmmaatschappijen. Een paar jaar later werd hij voor National Geographic naar het Gombe reservaat in Tanzania gestuurd om daar de ontdekkingen van (mens)apenexpert Jane Goodall vast te leggen. Dat was het begin van een lange en creatieve relatie. In 1964 trouwden van Lawick en Goodall. Ze kregen een zoon samen, roepnaam Grub, die grotendeels opgroeide in het reservaat, tussen de wilde dieren. Twintig jaar lang filmde van Lawick de levens van drie generaties chimpansees. Van deze honderden uren filmmateriaal maakte van Lawick de bekende speelfilm 'People of the Forest'.


Serengeti


Ruim dertig jaar opereerde van Lawick vanuit Camp Ndutu in de Serengeti, het grote natuurreservaat in Tanzania. Vanuit dit tentenkamp was hij altijd op zoek naar bijzondere dierenverhalen die zich afspeelden op de Serengeti, en die hij vervolgens op film probeerde vast te leggen. Door de dramatische opbouw van zijn films en door steeds de nadruk te leggen op de individualiteit van de dieren wist hij met films als 'Serengeti Symphony' en 'The Leopard Son' ook het bioscooppubliek moeiteloos te bekoren. In 1998 dwongen gezondsheidsproblemen hem Camp Ndutu af te breken. Hij had zijn magnum opus Serengeti Symphony net afgerond. Hij overleed in 2002 in Dar es Salaam, op 65-jarige leeftijd.


Unieke wildlifecollectie.


Universal pakt in april uit met een unieke collectie films van Hugo van Lawick, die niet voor niets ' s werelds beste natuuren wildlifecineast wordt genoemd. Er zijn zeven titels, die als extraatje telkens een korte documentaire meekregen.


Playing in Savage Paradise

The Monkey Hunters

The Elephants Of Kilimanjaro

The Cheetah Family

Serengeti Symphony

Addo, The African King

People of the Forest

Verder lezen

Boekhandel Moos uit Weesp

zakelijk

Logo Boekhandel Moos

Verzendkosten:
Brievenbuspakje in Nederland:
€ 3,95 inclusief BTW.
Prijs pakket Postnl naar een huisadres (of als u wenst ophalen bij een PostNL,even aangevend dan) in Nederland:
€5,95 inclusief BTW.
Prijs pakket Postnl naar een huisadres in België : €8,95 inclusief BTW.
Prijs pakket Postnl Parcelshop naar een huisadres in Duitsland : €9,25 inclusief BTW.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Hugo Van Lawick Collection (D)