Jane Kramer - Berichten uit europa / Essays over bekende en onb

Schrijver:
Titel: Berichten uit europa / Essays over bekende en onbekende West Europeanen en West-Europese landen en plaatsen
ISBN: 9789061790822
Taal: Nederlands
Uitgever: Schwartz / Sdu Uitgeverij
Bijzonderheden: 1991, ZGAN / 692 pagina's
Prijs: € 9,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
JANE Kramer schreef in het afgelopen decennium onder de titel 'Letter from Europe' een reeks briljante artikelen in The New Yorker, het toonaangevende culturele weekblad in de Verenigde Staten. Deze artikelen laten zich lezen als essays over de verschijnselen van een tijdperk: een combinatie van sociale geschiedenis, kritische beschouwing en een goed verhaal.
In dit boek, dat in de Verenigde Staten enthousiast is ontvangen, zijn deze artikelen gebundeld. Jane Kramer is aanwezig als een gesprekspartner met veel gevoel voor humor, nooit opdringerig en steeds op zoek naar verklaringen. Haar onderwerpen vormen een intrigerende materie, variërend van Pierre Mendes-France tot Klaus Barbie, van oud-verzetsstrijders tot jonge terroristen en van Yorkshire mijnwerkers tot vergeten Franse schrijvers. Bovendien geeft zij de wellicht tot dusver diepgaandste beschouwing over de persoon Kurt Waldheim.
Nu het begrip 'Europees' zich niet langer beperkt tot de inwoners van West-Europa zijn Jane Kramers 'Letters from Europe' belangrijker dan ooit. De jaren tachtig waarover zij schreef, zijn immers het laatste decennium waarin de West-Europeanen onbewust zichzelf waren, met een eigen 'culturele identiteit'. Hoe dit zich zal gaan ontwikkelen wanneer de Europese interne grenzen en de oostelijke grens wegvallen is de grote vraag. Het is daarom een buitengewoon gelukkig toeval dat Jane Kramer als een van America's beste schrijvers in ons midden verbleef in de jaren tachtig.
Verder lezen

Primus inter pares

particulier

Primus inter pares uit Castricum

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jane Kramer - Berichten uit europa / Essays over bekende en onbekende West Europeanen en West-Europese landen en plaatsen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Primus inter pares

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Primus inter pares
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Primus inter pares een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Primus inter pares vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Primus inter pares kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.