S. Morinaga - Van leerling tot meester

Schrijver:
Titel: Van leerling tot meester
ISBN: 9789077228388
Uitgever: Samsara Uitgeverij B.V.
Bijzonderheden: Goed - zeer lichte leesvouwen
Prijs: € 9,50
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Van leerling tot meester vertelt het levensverhaal van de Japanse zenmeester Soko Morinaga (1925-1995). Tijdens zijn leven was hij abt van het beroemde Daitokuji klooster in Kyoto en hoofd van de Hanazono universiteit voor boeddhistische monniken.
Maar dit verhaal is, zoals Morinaga zelf al schrijft, méér dan alleen zijn verhaal. Hij beschrijft algemeen menselijke problemen die ‘ook jij zeker zult herkennen en die om een oplossing vragen.’
Het boek bestaat uit drie delen:

In deel een vertelt Morinaga zijn levensverhaal vóór zijn intrede in het klooster en wat hem ertoe bracht om monnik te worden.
Deel twee is het verhaal over zijn leven in het klooster als zenleerling, compleet met alle verwarring en ontberingen die hem ten deel vielen.
In deel drie vertelt hij, inmiddels zenmeester geworden, wat hij in zijn (zen)leven geleerd heeft en hoe hij dat geleerde heeft weten toe te passen in zijn dagelijks leven.

Zen leert ons, aldus Morinaga, dat we niet moeten proberen ‘alles’ te weten te komen. Wat we wel moeten doen, is datgene onderzoeken wat het dichtst bij ons staat: ons eigen lichaam en eigen hart. Je hoeft dus alleen maar in je eigen hart te kijken om open te kunnen staan voor anderen. Zo kun je zelfs ook de waarheid van heel het oneindige universum realiseren.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

S. Morinaga - Van leerling tot meester