Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Euripides - Na de val van Troje, deel 1: Trojaanse vrouwen, Ele

Schrijver:
Titel: Na de val van Troje, deel 1: Trojaanse vrouwen, Electra, Orestes / druk 1 (uitmuntende vertaling en inleiding van Willy Courteaux en Bart Claes )
ISBN: 9789028922709
Uitgever: Ambo / Pelckmans
Bijzonderheden: Schaars. Zeer goed, mooi, schoon, strak, ongelezen, GEBONDEN. 1996, 1e druk, 201 p. Zeer goed omslag. Geen naam, strepen etc. rug strak egaal verkleurd, niet storend.
Prijs: € 29,50
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Euripides is de laatste van de 3 grote Attische tragedieschrijvers Aischylos, Sofokles en Euripides. Helaas is slechts een klein deel van de Attische tragedies bewaard gebleven. Alleen van deze traditioneel gezien drie grote tragedieschrijvers — alle uit de vijfde eeuw voor Christus — zijn er stukken overgeleverd, terwijl er ook vele andere tragedieschrijvers zijn geweest.

Euripides is verre de meest moderne. De mens is bij hem een wezen dat onafhankelijk handelt, een vrije wil en keuze heeft en verantwoordelijk is voor zijn eigen daden. Zijn noodlot ligt in zijn eigen aard, zijn passies en impulsen, waarover geen god macht uitoefent.

Van de 19 stukken die van Euripides bewaard zijn gebleven, zijn er 6 die zich afspelen na de val van Troje: Trojaanse vrouwen, Electra, Orestes, Hecabe, Andromache en Helena. (De laatste 3 stukken verschenen in deel 2 in vertaling bij Ambo/Pelckmans). Hoewel ze niet als een cyclus geconcipieerd zijn, sluiten ze toch nauw bij elkaar aan door hun gemeenschappelijke thema: alle 6 beklemtonen ze de wreedheid en zinloosheid van oorlog, bloedvergieten, wraakzucht. Men zou er als motto de woorden van Shakespeares Macbeth boven kunnen plaatsen: "Bloed eist steeds méér bloed." De stukken ontstonden tijdens de langdurige Peloponnesische Oorlog (431-404 v. Chr.) en zijn er overduidelijk een protest tegen. Één van de eerste anti-oorlog stukken.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Euripides - Na de val van Troje, deel 1: Trojaanse vrouwen, Electra, Orestes / druk 1 (uitmuntende vertaling en inleiding van Willy Courteaux en Bart Claes )