Carry Slee, C. Slee - Spijt !

Schrijver:
Titel: Spijt !
ISBN: 9789049920838
Uitgever: Carry Slee
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 24,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Spijt!' is een jeugdroman geschreven door Carry Slee. Het verhaal draait om het thema pesten en de gevolgen daarvan. Het boek is geschikt voor jongeren vanaf ongeveer 12 jaar.

Het verhaal gaat over Jochem, een stille en gevoelige jongen die gepest wordt op school. Hij wordt dagelijks vernederd en getreiterd door een groepje populaire jongens, onder leiding van Sanne en Justin. Jochem voelt zich steeds eenzamer en ongelukkiger, en zijn zelfvertrouwen wordt steeds verder afgebroken.

David, een klasgenoot van Jochem, ziet het pesten gebeuren maar durft er niets tegen te doen. Hij voelt zich schuldig en worstelt met zijn geweten. Op een dag organiseert de school een klassenfeest, waarbij Jochem door zijn klasgenoten wordt genegeerd en vernederd. Dit is de druppel voor David, die besluit om iets te doen om Jochem te helpen.

David bedenkt een plan om Jochem te laten zien dat hij niet alleen is en dat er mensen zijn die om hem geven. Hij schrijft anoniem een briefje naar Jochem waarin hij hem uitnodigt om naar een bepaalde plek te komen. Op die plek wacht David samen met een aantal andere klasgenoten op Jochem, om hem te laten zien dat ze om hem geven en dat hij er niet alleen voor staat.

Het plan van David lijkt te werken. Jochem is blij verrast en voelt zich voor het eerst in lange tijd weer gewaardeerd. Maar helaas is het te laat. De volgende dag wordt Jochem niet meer levend aangetroffen. Hij heeft zelfmoord gepleegd.

Het boek 'Spijt!' behandelt op een indringende manier de gevolgen van pesten. Het laat zien hoe pesten iemands leven kan verwoesten en hoe belangrijk het is om in te grijpen en elkaar te steunen. Het verhaal is realistisch en aangrijpend, en sleept de lezer mee in de emoties van de personages.

Carry Slee weet met haar schrijfstijl de gevoelens en gedachten van de personages goed over te brengen. Ze laat zien hoe pesten iemand kan veranderen en hoe schuldgevoelens kunnen blijven knagen. Het boek is dan ook een belangrijk middel om pesten bespreekbaar te maken en jongeren bewust te maken van de impact die hun woorden en daden kunnen hebben.

'Spijt!' is een boek dat jongeren aan het denken zet en hen aanspoort om op te komen voor anderen. Het laat zien dat het nooit te laat is om iets te doen en dat kleine gebaren van vriendelijkheid een groot verschil kunnen maken. Het boek is een aanrader voor zowel jongeren als volwassenen, omdat het een belangrijk thema behandelt dat helaas nog altijd actueel is.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Carry Slee, C. Slee - Spijt !