Geert decock, H. D'Hanis - Recht voor verpleegkundigen en vroed

Schrijver:
Titel: Recht voor verpleegkundigen en vroedvrouwen 2013
ISBN: 9789046547717
Uitgever: Kluwer / Wolters Kluwer BelgiË Nv
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 12,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Na een beknopte rondleiding door de wereld van rechtsbegrippen en juridische structuren, worden enkele rechtstakken die specifiek voor het beroep van verpleegkundigen en verloskundigen van belang zijn, bekeken en praktisch toegelicht: het burgerlijk recht (met onder meer de afstammingsregeling, de echtscheidingsprocedures, maar ook de wetgeving betreffende het einde van de persoon, met de regels rond testamenten en het erfrecht), het strafrecht met - naast een paar algemene begrippen en het procedureverloop - een volledig overzicht van de misdrijven die binnen de gezondheidszorg kunnen voorkomen in verband met het beroepsgeheim, de wettelijke verplichting tot hulpverlening, abortus, euthanasie, het gebruik van ondermeer verdovende middelen, het sociaal recht (arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht), de aansprakelijkheid van verpleegkundigen en vroedvrouwen met een toelichting over de verzekering tegen beroepsfouten, een beknopt overzicht rond de werking en bevoegdheden van het OCMW en het geactualiseerd jeugdrecht.
De auteurs van dit boek zijn één voor één specialisten met een rijke onderwijservaring, gecombineerd met een wetenschappelijke of praktische beroepservaring. Zij bewaken de juistheid en de actualiteit van de opgenomen gegevens.
Nieuw in deze editie:

het recht van de patiënt op vergoeding van schade ten gevolge van gezondheidszorg
de rechten van de patiënt bij grensoverschrijdende zorg
het compromis over het eenheidsstatuut arbeiders/bedienden dat de minister van werk tussen de sociale partners kon afdwingen, op de valreep van het parlementair reces 2013


Bekijk hier het actualiseringskatern over het Eenheidsstatuut voor arbeiders en bedienden (Arbeidsrecht, BS 31.december 2013).
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Geert decock, H. D'Hanis - Recht voor verpleegkundigen en vroedvrouwen 2013