Willem Jan Ausma - Wat is waarheid?

Schrijver:
Titel: Wat is waarheid?
ISBN: 9789493164062
Uitgever: In Boekvorm Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 24,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
“Een strafpleiter die openlijk aangeeft geen zwijgende verdachten meer te willen bijstaan. Die vindt dat er meer aandacht moet zijn voor het leed van de nabestaanden. Die er openlijk voor uitkomt dat hij het beu is om nog langer ‘sprookjes’ te vertellen in de zittingszaal.” Deze ontboezemingen, die strafpleiter Willem Jan Ausma vorig jaar deed in een interview met het AD, sloegen onder collega-advocaten in als een bom! Aldus Saskia Belleman in haar voorwoord bij Wat is waarheid?
Het kan anders binnen het Strafrecht. En vooral: beter! Deze conclusie trekt strafrechtadvocaat Willem Jan Ausma na 25 jaar de verdediging van verdachten in spraakmakende zaken te hebben gevoerd. In Wat is waarheid? deelt hij zijn ervaring en persoonlijke ontwikkeling als mens en advocaat aan de hand van een aantal strafprocessen inzake levensdelicten.
“Wat ben jij een lul…” Ik hoor het haar nog zeggen. Haar zus was jaren geleden om het leven gebracht en ik stond de dader bij. Een dilemma waar veel advocaten mee worstelen en waar altijd weer naar gevraagd wordt: “Hoe kun je nu een moordenaar verdedigen?” Willem Jan Ausma legt in zijn boek ook dit dilemma open op tafel.
Hij geeft een genuanceerd beeld van de rechtspraak en van de vele verdachten die hij heeft bijgestaan. Deze verhalen geven een inkijk in de wereld van de strafrechtadvocatuur en de rechtspraak, die hem als mens en strafpleiter hebben gevormd.
Willem Jan Ausma (1968) studeerde rechten in Groningen en werd in 1995 beëdigd als advocaat in de rechtbank van Rotterdam, waar hij een eigen algemene praktijk startte. In 2007 vestigde hij zich in een statig kantoor aan de Maliesingel te Utrecht. Naast zijn werk als strafpleiter is hij coach, docent, gespreksleider en inspirator.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Willem Jan Ausma - Wat is waarheid?