Jan J.B. Kuipers - Oosterschelde - Portret van een Nationaal Pa

Schrijver:
Titel: Oosterschelde - Portret van een Nationaal Park
ISBN: 9789081135689
Uitgever: Groote Roeibaerse, De
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 17,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het grootste en natste Nationale Park van Nederland is de Oosterschelde.
Het heeft een omvang van plm. 37.000 hectare, is hemelsbreed van Oost naar West resp. 40 km lang en 27 km breed. In het park is er een enorme verscheidenheid aan planten en dieren in het water, op de schorren en slikken en op het omringende land. Wind, water en getij zorgen hier voor een unieke flora en fauna. Waar zie je nog zoveel zeehonden zich koesteren op de zandplaten als hier in de Oosterschelde? En hoewel de populatie iets afneemt zie je ook met regelmaat de rugvin van de bruinvis boven water komen.
Dit boek pretendeert niet compleet te zijn maar geeft een beeld van al het moois en de vele lekkernijen die de Oosterschelde te bieden heeft. Naast de tekst van auteur Jan J.B. Kuipers die het verleden en het heden van de Oosterschelde beschrijft en de stukjes van de burgemeesters die het belang van de Oosterschelde voor hun gemeente beschrijven, gaat dit boek naast de flora en fauna en het water, ook over de steden en dorpen rondom de Oosterschelde, over zilte, zoute en zoete zaligheden, over de toeristische attracties en vele sportieve mogelijkheden die de Oosterschelde biedt waarbij met name ook gedacht moet worden aan de prachtige duiklocaties die er zijn. Met daarnaast bijdragen van bekende Zeeuwen die op een of andere manier een band met de Oosterschelde hebben, en als extra kers op de taart een door zes Zeeuwse topkoks samengesteld Oosterschelde menu, is dit een ‘heerlijk’ boek geworden dat vele kanten van die altijd boeiende Oosterschelde laat zien.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jan J.B. Kuipers - Oosterschelde - Portret van een Nationaal Park