Dr.Max Euwe - Wereld-Kampioenschap Schaken 1948

Schrijver:
Titel: Wereld-Kampioenschap Schaken 1948
Taal: Nederlands
Uitgever: "De Tijdstroom" Lochem
Bijzonderheden: 1948 / 252 pagina's met schema's en tabellen/ nette staat
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het Wereldkampioenschap schaken 1948 was een toernooi dat werd gespeeld om een nieuwe wereldkampioen schaken te bepalen na de dood van de vorige kampioen Alexander Aljechin in 1946.
Het toernooi markeerde de overdracht van de controle over de kampioenstitel aan de FIDE, de Internationale Schaakfederatie.
Mikhail Botvinnik won het kampioenschapstoernooi met vijf spelers en begon daarmee het tijdperk van Sovjet-overheersing van het internationale schaken dat meer dan twintig jaar zonder onderbreking zou duren.
Voor het toernooi werd Botvinnik beschouwd als de favoriet vanwege zijn overwinning in Groningen 1946 en zijn vooroorlogse resultaten. Keres en Reshevsky waren veteranen van de internationale competitie. Hoewel Euwe de oud-wereldkampioen was, had hij sinds Groningen slecht gespeeld.
Smyslov was niet erg bekend in het Westen, omdat hij slechts aan twee internationale wedstrijden had deelgenomen: een derde plaats in Groningen en een gedeelde tweede plaats in Warschau 1947.
De Sovjets brachten een groot contingent van ongeveer eenentwintig mee, waaronder de spelers Botvinnik, Keres en Smyslov; hun secondanten respectievelijk Viacheslav Ragozin, Alexander Tolush en Vladimir Alatortsev; correspondenten Igor Bondarevsky, Salo Flohr en Andor Lilienthal; lid van de arbitragecommissie Alexander Kotov; leider van de groep Postnikov; een privé-arts uit Moskou; en de vrouw en jonge dochter van Botvinnik.
De Amerikaanse delegatie telde één persoon: Reshevsky reisde alleen en Lodewijk Prins werd op het laatste moment aangetrokken om zijn secondant te worden.
Theo van Scheltinga was Euwe's secondant.
Het toernooi werd deels in Den Haag en deels in Moskou gespeeld.

Botvinnik werd de zesde wereldkampioen schaken door het toernooi overtuigend te winnen met 14 van de 20 punten.
Hij had ook een plusscore tegen alle andere spelers.
Smyslov werd tweede met 11 punten, net voor Keres en Reshevsky op 10 1/2.
Oud-kampioen Euwe was in slechte vorm en eindigde als laatste met 4 uit 20.
Verder lezen

SchaakboekenLeersum

particulier

SchaakboekenLeersum uit Leersum

Logo SchaakboekenLeersum

Particulier boekwinkeltje met gebruikte schaak en damboeken.
Alle boeken verkeren in een goede en orginele staat.
Kleine onvolkomenheden zoals bv.een naam op het schutblad worden zoveel mogelijk vermeld.
Verzending van de boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dr.Max Euwe - Wereld-Kampioenschap Schaken 1948 Dr.Max Euwe - Wereld-Kampioenschap Schaken 1948 Dr.Max Euwe - Wereld-Kampioenschap Schaken 1948 Dr.Max Euwe - Wereld-Kampioenschap Schaken 1948 Dr.Max Euwe - Wereld-Kampioenschap Schaken 1948

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij SchaakboekenLeersum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met SchaakboekenLeersum
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en SchaakboekenLeersum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van SchaakboekenLeersum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • SchaakboekenLeersum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.