Berkelmans, Frans - AAN HET WATER. Over "Het veerhuis" de tweed

Schrijver:
Titel: AAN HET WATER. Over "Het veerhuis" de tweede bundel van IDA GERHARDT. Serie: 'Acanthvs' deel 2
ISBN: 9789080029552
Taal: Nederlands
Uitgever: Sint Adelbert-Abdij/ Abdij van Egmond Egmond-Binnen
Bijzonderheden: Softcover, paperback.Ingenaaid, in band met royaal overslaande flappen. Pg's. 135. Conditie: puntgaaf, want: nieuw
Prijs: € 8,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'Monografieën op het raakvlak van kunst en spiritualiteit onder verantwoordelijkheid van 'Bnedictijns Tijdschrift' '.

Iets uit de inhoud van deze bijzonder-fraaie studie.
'VOORWOORD
Ida Gerhardts tweede bundel, "Het veerhuis", is nooit afzonderlijk verschenen.Toen hij in 1945 uitkwam, werd hij achter op de tandem meegenomen bij de reprise van haar eersteling, "Kosmos". Die was in 1940 verschenen, daags voordat de oorlog uitbrak, en had daardoor de aandacht gemist die hij verdiende. De dubbele publicatie van 1945 werd aanleiding voor de toekenning aan de dichteres van de C.W. van der Hoogtprijs.
Maar tegen deze beslissing van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde rees ook onmiddellijk protest.
Kwam de meer vernieuwende poëzie van GERRIT ACHTERBERG niet eerder iun aanmerking dan de al te eenvoudige, traditionele natuurlyriek van Ida Gerhardt?
Die gemengde gevoelens zijn nooit helemaal verdwenen. Dat blijkt het duidelijkst hieruit, dat het groeiende oeuvre van Ida Gerhardt wel een stijgende bewondering ten deel viel, maar dat tot op heden van dit vroege werk nooit serieus studie werd gemaakt.
In 1993 heb ik me verdiept in "Kosmos", Gerhardts eerste bundel. Dat debuut bleek van een bewonderenswaar-dige zuiverheid en gaafheid, en vertoonde een even ingenieuze als zinvolle structuur. Was "Het veerhuis" slechts een kwantitatieve uitbreiding van die eersteling? De karige aandacht, oom niet te zeggen:\
het dodelijke zwijgen van degenen die deze poëzie zouden moeten 'wakker lezen', zou het haast doen vermoeden. Voor mij werd dit aanleiding om "Het veerhuis", dat intussen wel enkele malen was herdrukt, maar nooi
t afzonderlijk, nog eens alle aandacht te geven waarop een bundel recht heeft. Ik kwam tot de verrassende bevinding dat deze bundel niet slechts een waardige voortzetting is van Gerhardts 'stralende aanhef', maar ook een stap voorwaarts betekent. De blik reikt er verder en de boodschap belangwekkender.
Het resultaat van mijn leesarbeid leg ik voor in deze studie. (...)'.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Berkelmans, Frans - AAN HET WATER. Over "Het veerhuis" de tweede bundel van IDA GERHARDT. Serie: 'Acanthvs' deel 2 Berkelmans, Frans - AAN HET WATER. Over "Het veerhuis" de tweede bundel van IDA GERHARDT. Serie: 'Acanthvs' deel 2 Berkelmans, Frans - AAN HET WATER. Over "Het veerhuis" de tweede bundel van IDA GERHARDT. Serie: 'Acanthvs' deel 2 Berkelmans, Frans - AAN HET WATER. Over "Het veerhuis" de tweede bundel van IDA GERHARDT. Serie: 'Acanthvs' deel 2 Berkelmans, Frans - AAN HET WATER. Over "Het veerhuis" de tweede bundel van IDA GERHARDT. Serie: 'Acanthvs' deel 2 Berkelmans, Frans - AAN HET WATER. Over "Het veerhuis" de tweede bundel van IDA GERHARDT. Serie: 'Acanthvs' deel 2 Berkelmans, Frans - AAN HET WATER. Over "Het veerhuis" de tweede bundel van IDA GERHARDT. Serie: 'Acanthvs' deel 2

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.