Bettina Stangneth - Eichmann in Argentinië

Schrijver:
Titel: Eichmann in Argentinië
ISBN: 9789025437862
Uitgever: Contact
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 48,04
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het leven dat Eichmann leidde van 1945 tot 1960
Het onbezorgde leven van een oorlogsmisdadiger
Adolf Eichmann geldt als een van de beruchtste Duitse oorlogsmisdadigers. Hij gaf opdracht tot de moord op miljoenen Joden. Nadat hij in 1945 was gevlucht werd hij in 1960 door de Israëlische geheime dienst ontvoerd vanuit zijn nieuwe thuisland Argentinië en terechtgesteld.
In Eichmann in Argentinië vertelt Bettina Stagneth over zijn leven gedurende de jaren 1945-1960, een periode die tot dusver altijd onderbelicht is gebleven. Daaruit blijkt dat Eichmann allerminst een anoniem leven probeerde te leiden, maar voortging met het uitdragen van de nationaal-socialistische ideologie en zijn Jodenhaat met als belangrijkste handlanger de Nederlandse oorlogsmisdadiger Willem Sassen. Vooral omdat Duitsland het oorlogsverleden zo snel mogelijk wenste te vergeten, kon hij relatief ongestoord zijn gang gaan en een zorgeloos leven leiden.
Bettina Stangneth (1966) studeerde filosofie en promoveerde in 1997 op Immanuel Kant. In 2000 ontving ze de eerste prijs van de Philosophisch-Politische Akademie in Keulen voor haar studie over antisemitisme bij Kant. Sindsdien doet Bettina Stangneth onderzoek naar de theorie van leugens en naar Adolf Eichmann. Ze woont in Hamburg.
'Stangneth vertelt het verhaal op pakkende wijze. Ze neemt Eichmann serieus, zonder hem ''groter'' te maken dan hij is.' - NEUE ZÜRICHER ZEITUNG
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bettina Stangneth - Eichmann in Argentinië