Frank Martinus Arion - Dubbelspel

Schrijver:
Titel: Dubbelspel
ISBN: 9789023433262
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dubbelspel is een roman geschreven door Frank Martinus Arion, een Curaçaose schrijver. Het boek speelt zich af op het Caribische eiland Curaçao en vertelt het verhaal van vier mannen die elke zondag een potje domino spelen onder de tamarindeboom in de achtertuin van een lokale bar.

Het verhaal begint op een zondagmiddag wanneer de vier mannen - Boeboe Fiel, Manchi Sanantonio, Chamon Nicolas en Janchi Pau - samenkomen voor hun wekelijkse spel. Terwijl ze domino spelen, ontvouwt zich een complex web van relaties, geheimen en intriges. Elk van de mannen heeft zijn eigen persoonlijke problemen en verlangens, en hun levens zijn met elkaar verweven op manieren die ze zich niet eens bewust zijn.

Het boek werpt een licht op de sociale en politieke situatie op Curaçao in de jaren zestig. Het eiland is nog steeds een kolonie van Nederland en de spanningen tussen de lokale bevolking en de Nederlandse overheersers zijn voelbaar. Arion gebruikt het spel domino als een metafoor voor de machtsverhoudingen en manipulaties die plaatsvinden in de samenleving.

Terwijl het spel vordert, worden de levens van de vier mannen steeds meer met elkaar verstrengeld. Boeboe Fiel, een voormalige politieagent, heeft een affaire met de vrouw van Manchi Sanantonio. Chamon Nicolas, een rijke zakenman, heeft een geheime relatie met de vrouw van Janchi Pau. Deze complexe relaties zorgen voor spanningen en conflicten tussen de mannen, maar ook voor momenten van humor en menselijkheid.

Dubbelspel is niet alleen een roman over de persoonlijke levens van de vier mannen, maar ook een kritiek op de koloniale overheersing en de sociale ongelijkheid op Curaçao. Arion schetst een levendig beeld van het eiland en zijn diverse bevolking, en laat zien hoe de geschiedenis en politiek van invloed zijn op het dagelijks leven van de mensen.

Het boek is geschreven in een levendige en kleurrijke stijl, met een mix van Papiaments, Nederlands en Engels. Arion maakt gebruik van verschillende verteltechnieken, waaronder flashbacks en monologen, om de complexiteit van de personages en hun onderlinge relaties te verkennen.

Dubbelspel is een belangrijk werk in de Caribische literatuur en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Nederlandse Literatuurprijs. Het boek biedt een diepgaande en meeslepende kijk op de sociale en politieke realiteit van Curaçao, en blijft relevant voor lezers over de hele wereld.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Frank Martinus Arion - Dubbelspel