Jef van den Steen - Abdijbieren

Schrijver:
Titel: Abdijbieren
ISBN: 9789058263025
Uitgever: Davidsfonds/Leuven
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 16,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De geschiedenis, kleuren, geuren en smaken van de Belgische abdijbieren
Met exclusieve recepten uit klassenrestaurants
Hoe je abdijbier herkent? Verwijst de biernaam naar een abdij of heilige, dan ben je op de goede weg... Maar wat zit er in het kelkglas? Jef van den Steen kijkt over de schouders van brouwers die zich inschakelen in een eeuwenoude traditie.
In de negentiende-eeuwse abdijen is bier een 'glazen boterham', basisvoeding dus. Amber tot donker, laag in alcohol, zoet en schuimloos wordt het in de brouwerijkelder getapt en in de refter uitgeschonken. Bezoekende familieleden, geestelijken op retraite, omwonenden: ze lusten wel een glas uit het patersvaatje...
In 1914 telt ons land 3.214 brouwerijen, in 1945 nog 789. De brouwerijsector zal meegenieten van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. En de bevolking snakt naar een goed glas bier! De abdijbieren Maredsous, Leffe, Tongerlo, Affligem, Grimbergen, Steenbrugge, Postel... worden 'geboren'.
Steeds meer brouwers komen op de proppen met bieren in trappistenstijl, voorzien van namen die de indruk wekken dat ze uit een abdij komen: Pater Jaak en de Braven Apostel zijn sprekende voorbeelden! Het label 'Erkend Belgisch Abdijbier' legt de wildgroei van 'liederlijke patertjes' aan banden.
Abdijbieren. Geestrijk erfgoed schetst de geschiedenis van achttien erkende en vier niet-erkende Belgische abdijbieren. Zij staan voor een veelvoud aan varianten in kleur, geur, smaak en alcoholgehalte. Gerstemout, ruwe granen, hop, suikers en smaakmakers gaan de ketel in. Brouwen, gisten, flesjes afvullen: de vele schitterende foto's van Andrew Verschetze tonen wat zich achter het bieretiket afspeelt. En wat te denken van exclusieve recepten met abdijbier, bereid in Belgische klassenrestaurants?
Affligem ligt in het oudste hopgebied van België. De Antwerpse Kempen rond Postel doet fietsen en wandelen. Val Dieu biedt toegang tot de abdij én de brouwerij... Dit boek bevat tientallen tips voor daguitstappen of weekendjes. En na afloop smaakt een abdijbier 'dubbel' of 'tripel' zo goed.
JEF VAN DEN STEEN schreef ook Trappist. Het bier en de monniken, het eerste boek over trappist in al zijn variaties. Hij is een vaste redacteur van De Zytholoog, het blad van de enige bierconsumentenvereniging in ons land, en schrijft in Bier Passie Magazine en het culinair tijdschrift Smaak.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jef van den Steen - Abdijbieren