A. van Kessel, Alexander van Kessel - Passage-reeks 21 - Rugg

Schrijver:
Titel: Passage-reeks 21 - Ruggen recht, heren!
ISBN: 9789065507495
Uitgever: Verloren B.V., Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 32,04
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Passage-reeks 21 - Ruggen recht, heren! 1e druk is een boek van Alexander van Kessel uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065507495

'Ruggen recht, heren!' beschrijft de rol die Nederlandse christen-democraten gespeeld hebben in de totstandkoming van hun Europese partijenfederatie, de Europese Volkspartij (EVP). Decennialang hebben de Nederlanders zich op het standpunt gesteld dat hun Europese samenwerkingsverband exclusief bedoeld was voor christen-democratische partijen. Conservatieve en centrum-rechtse partijen dienden daarom geweerd te worden. De (West-)Duitse Christlich-Demokratische Union dacht daar anders. Om een dominantie door de socialisten in het Europees Parlement te voorkomen, wensten de Duitse christen-democraten toelating van conservatieve partijen. Bij de oprichting van de EVP in 1976 namen slechts de traditionele West-Europese christen-democratische partijen deel, maar in de daarop volgende kwarteeuw bleek - mede door de uitbreiding van de EG (later de EU) - toetreding van andersgezinde partijen onvermijdelijk. Ondanks fel verzet van de Nederlanders kwam het einde jaren negentig onder meer tot het EVP-lidmaatschap van Berlusconi's Forza Italia en werd in het Europees Parlement een fractiegemeenschap aangegaan met de Britse conservatieven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. van Kessel, Alexander van Kessel - Passage-reeks 21 -   Ruggen recht, heren!