Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Salinger, J.D. - De vanger in het graan (sterke vertaling van J

Schrijver:
Titel: De vanger in het graan (sterke vertaling van Johan Hos)
ISBN: 9789029039796
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff / Monumenta reeks
Bijzonderheden: Zeer goed, mooi, strak, GEBONDEN exemplaar. 1989, 255 p. Zeer goed omslag. Geen naam, strepen etc. Cadeau waardig !
Prijs: € 17,50
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Salinger - De vanger in het graan - gebonden

Salinger brak door met zijn prachtige comming of age romen The catcher in te Rye.

''Als je het echt allemaal wilt horen, dan wil je waarschijnlijk eerst weten waar ik geboren ben en wat een waardeloze jeugd ik heb gehad en wat mijn ouders allemaal gedaan hebben voordat ze mij kregen en meer van dat soort sentimentele gelul, maar eerlijk gezegd heb ik geen zin om het daarover te hebben."
Dit is de eerste zin het verhaal waarmee de zestienjarige Holden Caulfield zichzelf introduceert. Duidelijk een 'angry young man'.

Het verhaal beslaat drie dagen uit het leven van Holden Caulfield, een verwarde, eigenwijze tiener, die achtereenvolgens van drie scholen is verwijderd. Het verhaal beschrijft de periode na de 3e verwijdering van een jongens internaat. Hij zwerft drie dagen door New York, voordat hij naar huis gaat om zijn ouders het vervelende nieuws te gaan vertellen.

Via regelmatige flashbacks vernemen we beetje bij beetje meer over zaken die eerder in zijn leven hebben plaatsgevonden.

Holden vertelt zijn verhaal enkele maanden na de gebeurtenissen in het verhaal, vanuit het ziekenhuis waar hij verblijft om te herstellen van een zenuwinzinking.

Enerzijds zet de antiheld Caulfield zich af tegen de wereld van de volwassenen, anderzijds beklaagt hij zichzelf omdat hij door diezelfde volwassenen niet voor vol wordt aangezien.

Sterke, vlotte vertaling, door Johan Hos.

--

' Wat is een mooi boek? Een mooi boek is een boek dat, al zijn er vijfenzestig miljoen exemplaren van verkocht, alleen door mij begrepen wordt. Een mooi boek is een boek, waarvan je, als je het weer leest, van tevoren precies weet op welke bladzijde je een prop in de keel schiet. Een verschrikkelijk mooi boek is een boek waarbij dat vaker dan één keer gebeurt. 'The Catcher' is het enige boek waarbij de tranen elke keer op een overwacht ogenblik komen. (...) Lees, herlees en lees opnieuw. Het gaat over jou, ook al ben je zestig. (En lees dan meteen die negen ongelooflijk prachtige verhalen uit J.D. Salingers verhalenbundel Negen verhalen er achter aan.) '
- Kees Tamboer, Het Parool

--

J.D. Salinger (1918 - 2010) is een mythische auteur binnen de Amerikaanse literatuur, die na The catcher in the rye nog 3 zeer succesvolle verhalenbundels schreef. Daarna heeft hij compleet voor de anonimiteit heeft gekozen en is daar tot zijn dood in 2010 ook niet meer uit te voorschijn is gekomen. Het gerucht gaat dat er nog menig manuscript klaar ligt om later ooit nog eens uitgegeven te worden

----

J.D. Salinger
De vanger in het graan
Meulenhoff
Vertaling: Johan Hos
1989
Gebonden
256 p.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Salinger, J.D. - De vanger in het graan (sterke vertaling van Johan Hos) Salinger, J.D. - De vanger in het graan (sterke vertaling van Johan Hos) Salinger, J.D. - De vanger in het graan (sterke vertaling van Johan Hos)