Zee, Th.S.M. van der & J.G.M.M. Rosendaal & P.G.B. Thissen (redactie)

Schrijver:
Titel: 1787 - De Nederlandse revolutie?
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bataafsche Leeuw
Bijzonderheden: Softcover, in goede staat
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Tweehonderd jaar geleden vielen Pruisische troepen de Republiek der Verenigde Nederlanden binnen en herstelden haar daarmee in haar voormalige vormen. Aanleiding voor deze inval was het onrecht dat Wilhelmina, de zuster van de Pruisische koning en echtgenote van stadhouder Willem V. in Goenjanverwellesluis was aangedaan. De Pruisen verdreven de patriotten, die in veel plaatsen in de maanden tevoren de macht hadden overgenomen van aristocratische en orangistische regenten, binnen de kortste tijd van de kussens. Ondanks deze snelle en roemloze ondergang hebben de patriotten in de periode van circa 1780 tot 1787 een belangrijke functie in de Nederlandse samenleving vervuld.

Het Tweede-Eeuwfeest van de revolutionaire omwentelingen in 1787 was aanleiding voor de werkgroep Annales Noviomagenses onder de titel 1787 de Nederlandse Revolutie?' een congres te organiseren. In de hier afgedrukte neersiag van de congresbijdragen wordt een balans gemaakt van het onderzoek naar het verschijnsel Patriottisme'. Vragen die hier aan de orde komen zijn onder andere: Brachten de patriotten een revolutie teweeg of trachtten ze hun visies langs geleidelijke weg te verwezenlijken? Grepen ze terug op een traditie of waren ze werkelijk innoverend? In welk opzicht kwamen ze voort uit ontwikkelingen in de achttiende eeuw en in hoeverre waren ze een voorbode voor latere ontwikkelingen? Braken ze daadwerkelijk met een bestaande mentaliteit, culturele waarden en sociale instellingen? Bevonden de patriotten zich uitsluitend in de steden of ook op het platteland? Hoe dient de beweging in internationaal verband gezien te worden?
Verder lezen

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zee, Th.S.M. van der & J.G.M.M. Rosendaal & P.G.B. Thissen (redactie) - 1787 - De Nederlandse revolutie?

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Doornweerdje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Duoshop
    Kamer van Koophandel nummer: 09174375
    NL818444071B01
    www.doornweerdje.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.