Baart, Jac. J., Oudheusden, Lennart van - Target Rotterdam / de

Schrijver:
Titel: Target Rotterdam / de geallieerde bombardementen op Rotterdam en omgeving, 1940-1945
ISBN: 9789024420452
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 2018, 472pp, paperback, in nieuwstaat
Prijs: € 28,50
Verzendkosten: € 6,25 (binnen Nederland)
Meer info:
- Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de regio Rotterdam meer dan driehonderd keer gebombardeerd door de Britse en Amerikaanse luchtmachten. De geallieerde bommen maakten méér slachtoffers dan de Duitse bommen hadden gedaan op 14 mei 1940. Dit leed is extra moeilijk te bevatten, omdat het werd aangericht door de latere bevrijders.
- Rotterdam was als Nederlands grootste havenstad een logisch, legitiem en onvermijdelijk doelwit voor de geallieerden. Geregeld boekten zij succes bij hun bombardementen op werven, schepen en raffinaderijen. Maar vaker nog ging het mis. Een groot deel van de zevenduizend afgeworpen brisantbommen viel onbedoeld in woonwijken.
- Target Rotterdam werpt nieuw licht op de toedracht van het verwoestende Amerikaanse bombardement van 31 maart 1943 op Rotterdam-West. Maar ook op de vele nachtelijke Britse luchtaanvallen op de stad tussen 1940 en 1942, die lang met raadsels omgeven zijn geweest. Aan de hand van officiële documenten en persoonlijke getuigenissen wordt voor het eerst het complete verhaal verteld van de luchtoorlog boven Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland.
- Tenslotte is Target Rotterdam ook een verhaal van de luchtoorlog in heel Nederland. Vijf jaar lang, in alle fases van de luchtoorlog, was Rotterdam als tweede stad en het economisch hart van Nederland doelwit. Vergeleken met oorlogshandelingen op de grond zoals Market Garden, is de luchtoorlog nog onderbelicht gebleven.
Verder lezen

Spit and Co uit Rotterdam

particulier
Buitenland zendingen op aanvraag, neem vooraf contact op met mij voor de verzendkosten

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Spit and Co

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Spit and Co
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Spit and Co een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Spit and Co vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Spit and Co kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.