Michiel Verbeek - Wie durft deze school aan?

Schrijver:
Titel: Wie durft deze school aan?
ISBN: 9789083046174
Uitgever: Het Boekenschap
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 19,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het roer moet om in het voortgezet onderwijs. De samenleving vraagt om anders opgeleide jongeren. Dat is recentelijk versterkt door de coronacrisis. Denk aan het nut van aanleren van creativiteit en omgaan met onzekerheid. Leerlingen lijden onder een terreur van cijfers en toetsen en zijn onvoldoende gemotiveerd. Terwijl motivatie nu juist een onontbeerlijk ingrediënt is voor effectief leren. Docenten hebben te weinig vrije ruimte en ervaren een te grote werkdruk, waardoor hun werkplezier afneemt.
Het kan anders, het kan beter. In dit boek schets Michiel Verbeek de fictieve school Stellalusat. Het systeem op deze school is ingericht op persoonlijke ontwikkeling en groei met eigenaarschap voor leerlingen in de keuze van workshops met docenten als gids in individuele maatwerkprogramma's.
In het huidige voortgezet onderwijs wordt veel talent van jongeren in de formatieve jaren vermorst, terwijl jongeren in die periode buitengewoon veel interessante capaciteiten hebben. Op de fictieve school Stellalusat zijn geen toetsen en examens. Een leerling wordt niet in een cijfer afgemeten ten opzichte van het gemiddelde, maar het geleerde, het gemaakte werk en de directe feedback van docenten, externen en medeleerlingen komen in een persoonsdossier in de vorm van een persoonlijke website.
Aan het eind van het boek vraagt Verbeek welke directeuren of bestuurders het aandurven om een school als Stellalusat aan te bieden. Docenten en leerlingen verdienen het!
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Michiel Verbeek - Wie durft deze school aan?