Aline Sax, Hannelore Vandebroek - Bezette kust

Schrijver:
Titel: Bezette kust
ISBN: 9789491376788
Uitgever: Uitgeverij Kannibaal
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 94,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het dagelijks leven in de schaduw van de Atlantikwall. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vormden de kusten van West-Europa en Groot-Brittannië het westfront. Enkel water scheidde de strijdende partijen van elkaar, en als gevolg daarvan verrees aan beide zijden een kustverdediging. De Duitse bezetter bouwde een linie langs de Nederlandse, Belgische en Franse kust, de beruchte Atlantikwall. Plotseling woonde de kustbevolking in een Sperrgebiet van hoogste militaire prioriteit, waardoor de duinen en het strand verboden gebied werden. De bewoners probeerden, ondanks de vele beperkingen, rantsoeneringen, avondklok, verduisteringsmaatregelen, luchtalarm, opeisingen en evacuaties, hun leven voort te zetten. Daarnaast moesten alle gelegerde soldaten ook nog eens een verblijfplaats krijgen. De oorlog had aan de kust dan ook een uniek verloop.

In Bezette kust – Leven in de schaduw van de Atlantikwall vertellen de historici van Geheugen Collectief aan de hand van interviews met meer dan honderd getuigen het verhaal van het dagelijks leven in een van de strategisch belangrijkste kustgebieden. Uniek beeldmateriaal maakt de getuigenissen haast tastbaar.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Aline Sax, Hannelore Vandebroek - Bezette kust