Roy Porter, Roy Porter - Waanzin

Schrijver:
Titel: Waanzin
ISBN: 9789057121500
Uitgever: Uitgeverij Nieuwezijds
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 14,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Waanzin 1e druk is een boek van Roy Porter uitgegeven bij Nieuwezijds. ISBN 9789057121500

Roy Porter is erin geslaagd het schijnbaar onmogelijke te bewerkstelligen; het schrijven van een breed opgezette, gedetailleerde, evenwichtige geschiedenis die heerlijk gemakkelijk is te lezen, geestig en klein genoeg om overal mee naartoe te nemen. Het is haast een wonder. -- Oliver Sacks
''... een heerlijk geschreven introductie in de geschiedenis van de psychiatrie.'' -- Gemma Blok in NRC Handelsblad
''Porter schildert nog n keer zijn visie op de geschiedenis van gekken, met aanstekelijk plezier, waarbij hij af ten toe een lik verf uitdeelt aan ontdekkers van nieuwe ziektebeelden (...) ik kan het van harte aanbevelen.'' -- Hans van der Ploeg in Trouw
Dit fascinerende verhaal gaat over de radicaal uiteenlopende visies op waanzin en de verschillende manieren waarop krankzinnigen door de eeuwen heen zijn behandeld. Porter onderzoekt de opvattingen van filosofen, dichters en medici uit de klassieke oudheid, van middeleeuwers, Verlichtingsdenkers en moderne wetenschappers, en doorloopt daarbij een groot aantal onderwerpen: van elektroshocktherapie tot afwijkend seksueel gedrag, van hekserij tot creatieve genie n, en van psychoanalyse tot Prozac.
Aan de hand van ooggetuigenverslagen van behandelaars, schrijvers, kunstenaars en de waanzinnigen zelf, verkent Porter de oorsprong van hedendaagse debatten: Hoe defini ren we waanzin? Hoe gaan we ermee om? Wie zijn er in de loop der eeuwen als krankzinnig aangemerkt? Welke opvattingen leefden er over de oorzaak van hun toestand? En wat is er ondernomen om hen te genezen of te beschermen?
Waanzin is een boek voor degenen die beroepshalve of anderszins met psychische stoornissen te maken hebben. Het is een prachtig, beknopt overzicht voor psychiaters, verpleegkundigen, psychologen, studenten, pati nten en familieleden van pati nten die zich regelmatig afvragen waar onze opvattingen en gedachten over gekken en gekte vandaan komen.
Maar bovendien biedt Porter iedereen met een cultuur-historische belangstelling een verrassend en verhelderend perspectief op historische gebeurtenissen, kunst en literatuur.
Roy Porter (1946-2002) was hoogleraar in de sociale geschiedenis van de geneeskunde aan het Wellcome Trust Centre, University College London. Simon Schama noemde hem in de Financial Times een van de vijf beste historici aller tijden.'
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Roy Porter, Roy Porter - Waanzin